In de winter eet ik graag soep omdat je er snel mee kunt opwarmen. Ook in het voorjaar en in de zomer eet ik dat graag, vooral de wat lichtere soepen zoals deze courgettesoep met prei en appel doen het dan goed. Het zijn makkelijke lunches en het ideale is dat je het ook kunt invriezen. Zo kun je in één keer voor meerdere momenten koken, zo handig!

Courgettesoep

Als je op zoek bent naar een recept voor een makkelijke courgettesoep, dan ben je hier aan het goede adres! Ruim binnen twintig minuten staat deze soep op tafel. De eerste keer dat ik courgettesoep maakte kan ik mij nog goed herinneren. Koen en ik hadden allebei een deel van de boodschappen gedaan en allebei extra courgettes meegenomen. Ik zou een smeuïge brownie maken waar ik ze voor nodig had. Dan heb je dus ineens teveel courgettes en weggooien doen we zeker niet. Maar wat dan? Ik had nog nooit courgettesoep gegeten, laat staan gemaakt. Ook Koen kende het niet. Toch maar proberen dan?

Makkelijk

De eerste courgettesoep beviel zo goed dat we het nu zeker één keer per maand eten. Er staat ook altijd wel een bakje in de vriezer. Handig om wat op voorraad te hebben voor het geval de koelkast ineens bijna leeg blijkt te zijn of om lekker op te warmen op een koude dag. Deze courgettesoep met prei en appel kun je minder goed invriezen. Dat komt door de stukjes appel. Pureer je de appel met de soep mee, dan kan het wel. De soep smaakt net zo lekker en net zo fris.

Bewaren

Hoewel je de soep dus het best kunt invriezen als je de appel mee gepureerd hebt, kun je het ook in de koelkast goed bewaren. Bewaar het in een goed afgesloten bakje, dan blijft het zeker twee dagen goed. Opwarmen is het makkelijkst in een klein pannetje op laag vuur.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snipper de ui.

  2. Doe wat olie in de pan en bak hierin de ui kort aan.

  3. Voeg na een paar minuten de courgette, prei en de gemalen gember toe en bak dit drie tot vier minuten.

  4. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten koken. Snijd in de tussentijd de appel in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in kleine stukjes.

  5. Pureer de soep. Voeg de appel en de basilicum toe en verwarm deze één minuut mee.

    Eet smakelijk!

Keywords: Courgette, Appel, Prei, Ui, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud