Ben je op zoek naar een heerlijk, eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken? Dan is onze Citroen maanzaadcake de perfecte keuze! Deze smaakvolle en frisse cake combineert de verfrissende smaak van citroen met de subtiele crunch van maanzaadjes, waardoor het een onweerstaanbare lekker tussendoortje is. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint in de keuken, dit recept is gegarandeerd een succes!
Citroen maanzaadcake
Citroen maanzaadcake is niet zomaar een gewone cake. Het is een hele frisse cake met uiteraard de smaak van citroen, terwijl de toevoeging van maanzaadjes zorgt voor een subtiele crunch die elke keer weer verrast. Deze cake is heerlijk zacht en alles behalve droog omdat er yoghurt aan het beslag is toegevoegd. Hierdoor heeft de cake een zachte textuur en een extra frisse smaak. Ik heb er bewust voor gekozen om minder suiker toe te voegen dan dat ik bij een gewone cake zou doen. Zo proef je de smaak van citroen extra goed, zonder dat het zuur wordt.
Makkelijk te maken
Een van de beste dingen aan dit recept is dat het gebruik maakt van eenvoudig verkrijgbare ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen. Van bloem tot suiker, eieren en natuurlijk citroen, alles wat je nodig hebt is gemakkelijk te vinden in de lokale supermarkt. Geen gedoe met speciale ingrediënten of ingewikkelde technieken – gewoon eenvoudig, heerlijk bakken!
Dit is iets dat ik zelf heel belangrijk vind. Op het moment dat ik een cake wil maken en ik zie dat er ingrediënten nodig zijn die ik moeilijk kan vinden, dan haak ik al af. Plus het is niet nodig. De lekkerste cakes maak je, naar mijn mening, met bloem, suiker, eieren en roomboter als basis. Je kunt er prima mee variëren, maar je hebt geen bijzondere ingrediënten nodig.
Of je nu een doorgewinterde bakexpert bent of net begint met bakken, dit recept is voor iedereen toegankelijk. Met duidelijke instructies en stap-voor-stap begeleiding, zul je zien hoe eenvoudig het is om deze verrukkelijke citroen maanzaadcake te maken. En het beste van alles? Je kunt het aanpassen naar jouw smaak door bijvoorbeeld meer citroensap toe te voegen voor een extra frisse kick, of er wat extra glazuur eroverheen te drizzelen voor een zoete finishing touch.
Cake
Cake is altijd een hit om te maken. Of je het nou in plakken invriest en zelf op eet of wanneer je het maakt als traktatie, cake kan altijd! Op mijn website staan meerdere recepten voor cakes en cupcakes. Misschien zit er iets voor je bij:
- Stroopwafel cupcakes. Heerlijke luchtige cupcakes met een toef boter crème en stukjes stroopwafel.
- Carrot cake. Zoet door de worteltjes en waanzinnig lekker met een frosting van mascarpone, poedersuiker en sinaasappelrasp.
- Sinaasappelcake. Een luchtige cake met de warme smaak van koek- en speculaaskruiden en het frisse van sinaasappel.
- Appel frambozencake. Een ideale cake voor in het voorjaar met frisse appel en zoete frambozen.
- Speculaas cupcakes. Lekkere cupcakes met de smaak van speculaas en afgetopt met witte chocolade botercrème.
Bewaren
Cake kun je heel goed en lang bewaren, maar je moet wel even weten hoe je dat het beste doet. Verpak de citroen maanzaadcake in folie om uitdroging te voorkomen en bewaar de cake daarna in een keukenkastje. In de koelkast droogt de cake namelijk snel uit. In een keukenkastje blijft cake een week goed. Je kunt cake ook invriezen, goed verpakt blijft het dan zeker drie maanden houdbaar. Als de cake beschimmeld of erg uitgedroogd is, kun je ‘m beter wegdoen. Kijk, ruik en proef goed, cake is echt langer houdbaar dan je zou denken… Gelukkig maar!
Citroen maanzaadcake
Wat heb je nodig?
Ingrediënten cake
Ingrediënten glazuur
Aan de slag
-
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
-
Mix de boter en suiker goed door elkaar tot een romig geheel en voeg vervolgens één voor één de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
-
Voeg de yoghurt, citroensap en citroenrasp toe en spatel dit door het beslag.
-
Meng bloem met bakpoeder, een snuf zout en maanzaad goed door elkaar en spatel dit door het beslag.
-
Vet een cakevorm (ongveer 20-25 centimeter) in met boter en leg er eventueel een bakpapiertje in.
-
Schep het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker schoon uit de cake, dan is deze gaar. Is de satéprikker niet (helemaal) schoon, dan zal de cake nog een paar minuten langer moeten bakken, controleer na de toegevoegde baktijd opnieuw of de cake gaar is.
-
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen voor je 'm uit de cakevorm haalt. Meng intussen de ingrediënten voor het glazuur goed door en giet dit over de cake.
Eet smakelijk!