Met maar drie ingrediënten, maak je de lekkerste fudge die je ooit geproefd hebt! Dit snoepje heeft alles in zich wat ik lekker vind: koffie, chocolade en karamel. Ik ben dol op karamelfudge, maar deze versie vind ik nóg lekkerder! Je gaat jezelf hier heel blij mee maken. Anderen trouwens ook als je de fudge wilt delen. 😉 Ik eet deze chocolade fudge met koffie graag bij de koffie of thee, in plaats van bijvoorbeeld stroopwafels. Het kan goed als klein hapje bij een high tea, maar ook tussendoor is het een echte traktatie. Ach, fudge kan altijd!

Fudge maken

Normaal gesproken wordt fudge gemaakt met boter, suiker en melk of room. Dat wordt verhit en tijdens het afkoelen opgeklopt. Het komt qua temperatuur vrij nauw. Deze chocolade fudge met koffie is makkelijker te maken en kan niet mislukken! Het kost je ongeveer 15 minuten tijd om de fudge te maken. Vervolgens moet je het wel nog even op laten stijven. Ik gebruikte een bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Hier kun je 50 kleine stukjes of 25 grotere stukken fudge van snijden. Ik sneed de helft van de fudge in grote stukken en de andere helft in kleinere. Zo had ik genoeg voor onszelf, mijn ouders en mijn schoonouders! Want hoe lekker ik fudge ook vind, ik vind het ook heel leuk om te delen en anderen er van te laten genieten.

Toppings

Ik heb gekozen voor een aantal verschillende toppings. Ik gebruikte stroopwafels, mini marshmallows, chocolade krullen, mini meringues en zilveren en rode suikerpareltjes. Alles komt gewoon uit mijn keukenkastjes. Je kunt de fudge voorzien van de toppings die jij in de keuken hebt en die lekker vindt! De fudge kan bijvoorbeeld ook heel goed met smarties, speculaas of noten. Deze chocolade fudge met koffie is van zichzelf al heel erg lekker, dus als je geen toppings hebt of wilt gebruiken, is dat niet per se nodig. Maak er je eigen feestje van!

Chocolade fudge met koffie bewaren

Als je de fudge gemaakt hebt kun je deze het best in de koelkast bewaren. Het blijft ongeveer twee weken goed. Ik weet alleen niet of je dat gaat redden. Wij vinden de fudge zo lekker dat het binnen een week wel op is. 

Chocolade fudge met koffie

Kooktijd 10 minuten Rusttijd 2 uur Totale tijd 2 uren 10 minuten
Blokjes chocoladefudge met koffiesmaak en toppings
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 50 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Verwarm de gecondenseerde melk met de oploskoffie in een pannetje op laag vuur. Voeg de chocolade hier in delen aan toe en laat smelten.

  2. Roer de chocolade goed door de gecondenseerde melk tot alles helemaal is opgenomen. Je zult merken dat het mengsel langzaam aan dikker wordt.

  3. Als de chocolade goed is opgenomen verdeel je het mengsel over de bakvorm of ovenschaal. Verdeel de toppings er over en laat de fudge in de koelkast opstijven. Na ongeveer 2,5 uur kun je het met een scherp mes in blokjes snijden.

    Geniet er van!

Keywords: Chocolade, Zoete recepten, No bake recepten, Snoep, High Tea, Koffie

Share it on your social network

Ga naar de inhoud