Deze champignons op toast is ideaal voor een supersnelle en makkelijke lunch. Het is ook nog eens ontzettend lekker, al zeg ik het zelf. Dus wacht niet langer en kijk snel in de keuken of je nog champignons en kruidenkaas hebt.

Champignons op toast

Dit recept voor champignons op toast is tot stand gekomen omdat ik zin had in een warme, snelle lunch. Ik snuffelde wat in de keuken en kwam champignons en roomkaas tegen. Verder vond ik lente ui, knoflook en wat saus en zo ontstond langzaam maar zeker het idee. Dat het zo zou uitpakken had ik dan weer niet gedacht. Nu is het niet zo dat ik een recept ga uitwerken als alleen ik het lekker vind. Gelukkig heb ik iemand in huis die graag als proefkonijn dient als het om eten gaat. Koen kan kritisch zijn en heeft vaak ook goede tips om het recept nog iets te verbeteren. Zo ook dit keer. De toevoeging van verse kruiden aan de champignons op toast komt geheel voor zijn rekening! Voor de kruiden heb ik meteen een tip voor je: het fijnhakken van verse kruiden is een klus, je kunt het ook heel makkelijk fijn knippen met een schaar. Scheelt veel werk!

Variëren en combineren

Champignons op toast is echt ons go-to recept als we in het weekend lekker willen lunchen (of een makkelijke avondmaaltijd willen eten) en geen zin hebben om er heel veel werk van te maken. Wist je trouwens dat je het recept ook makkelijk kunt aanpassen als je bijvoorbeeld geen roomkaas wilt gebruiken? Je kunt de roomkaas weglaten of vervangen voor een vegan versie. Ook met de champignons kun je variëren. Sprenkel bijvoorbeeld wat citroensap over de champignons en smelt wat roomboter erbij  en klaar ben je! Uiteraard kun je ook variëren met het soort brood dat je er bij eet. Deze champignons op toast zijn heerlijk te combineren met een kop courgettesoep of een lekkere frisse witlofsalade en handig om meer groenten te eten.   

Champignons op toast

Kooktijd 15 15 mins Totale tijd 15 minuten
Gebakken champignons op toast
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de champignons in partjes en pers de knoflook. Verwarm wat olie in een koekenpan.

  2. Bak de knoflook even kort aan en voeg de champignons toe. Bak de champignons een paar minuutjes en voeg dan ook de ketjap toe. Verwarm goed door tot de champignons zacht geworden zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  3. Snijd in de tussentijd de lente ui in ringen en hak de kruiden fijn.

  4. Rooster de boterhammen en beleg deze met roomkaas en daarop de champignons. Strooi de lente ui en fijngesneden kruiden er over. 

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Champignons, Roomkaas, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud