Je hebt het vast wel eens ergens op de drankenkaart zien staan, chai tea latte. Wat is het nou precies en hoe maak je het? Op beide vragen krijg je met dit recept antwoord. Neem in ieder geval maar vast van mij aan dat je het heel makkelijk en snel zelf maakt. Heerlijk op een gure herfst- of winterdag!

Chai tea latte

Wat is chai tea latte? Het is eigenlijk precies zoals de naam zegt, chai kruiden, thee en melk. Die combinatie maakt een heerlijk hartverwarmend drankje. Eigenlijk word chai in onder andere de Arabische en Russische taal gebruikt voor het woord thee. Dus chai tea latte is een beetje dubbelop. Maar dat doet niets af aan het drankje.

In elk koffiebarretje kun je het kopen, maar wist je dat zelf maken veel goedkoper is? Het scheelt je al snel 2 tot 3 euro per glas! Je maakt het door chai kruiden en thee toe te voegen aan melk. Dat verwarm je en na een paar minuutjes heb je een lekker kruidig drankje gemaakt. Ook lekker is het om een chai coffee latte te maken als je meer van koffie dan van thee houdt.

Chai kruidenmix

De chai kruidenmix waarmee je een chai latte maakt, komt eigenlijk uit India, waar het masala chai genoemd wordt. Er is geen vaste samenstelling voor de kruidenmix, maar vaak wordt er in ieder geval gebruik gemaakt van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en peper. Elke regio in India heeft zijn eigen recept. Ik maak de chai kruidenmix altijd zelf en voeg er nootmuskaat en steranijs aan toe omdat het een extra warme smaak geeft.

De mix zelf maken is een aanrader, het is makkelijk en snel te maken. Daarbij kun je het ontzettend lang bewaren. Altijd handig dus om een voorraadje van in de keuken te hebben als je van chai tea latte houdt. 😉 Wil je nog een lekker koffierecept, kijk dan eens naar deze Italian coffee!

Chai tea latte

Kooktijd 9 minuten Totale tijd 9 minuten
Chai tea latte, een hartverwarmend drankje met melk, thee en chai kruiden
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de melk in een pannetje op het fornuis.

  2. Voeg de chai kruidenmix toe en hang het theezakje in de melk.

  3. Laat de melk op laag vuur aan de kook komen en laar het theezakje 5 minuten trekken.

  4. Haal het theezakje uit de melk en schenk de chai tea latte in twee glazen. Serveer met wat honing als je dit lekker vindt.

    Geniet er van!

Keywords: Melk, Thee, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud