Op de meeste menukaarten in eetcafés en lunchrooms vindt je het terug, chai tea latte. Een lekker verwarmend drankje gemaakt met een chai kruidenmix. De mix kun je heel makkelijk zelf maken zodat je ook in je eigen keuken kunt genieten van een heerlijker chai tea latte!

Chai kruidenmix

De chai kruidenmix komt eigenlijk uit India, waar het masala chai genoemd wordt. Er is geen vaste samenstelling voor de kruidenmix, maar vaak wordt er in ieder geval gebruik gemaakt van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en peper. Elke regio in India heeft zijn eigen recept. Zelf voeg ik er nootmuskaat en steranijs aan toe omdat het een extra warme smaak geeft. Lekker tijdens de gure herfstdagen of in de koude winter.

Hoe gebruik je het?

Natuurlijk kun je de chai kruidenmix gebruiken om chai tea latte mee te maken. Daarnaast is het ook heerlijk in een kop koffie. Toch kun je er nog veel meer mee! Gebruik het bijvoorbeeld eens in een sinaasappelcake of een carrot cake. Ook passen de smaken perfect bij stoofpeertjes of in rode bessensaus. Misschien heb je zelf nog wel een ander heerlijk idee! Je kunt er makkelijk mee experimenteren, dus kijk snel in je keukenkastjes en ga er mee aan de slag!

Bewaren

Als je alle kruiden in huis hebt en de juiste hoeveelheden gemengd hebt tot de chai kruidenmix, dan kun je makkelijk een lekker voorraadje maken. Dat scheelt de volgende keer dat je het wilt gebruiken. Je kunt de kruidenmix makkelijk bewaren. Zorg dat je de kruidenmix in een goed afsluitbaar potje of bakje bewaart. Zet het op een donkere, droge plek en zorg ervoor dat er geen vocht bij komt. Het best bewaar je het potje in één van je keukenkastjes, dan komt er ook weinig licht bij. Bewaar je de chai kruidenmix droog en donker, dan blijft het zeker een jaar goed!

Chai kruidenmix

Kooktijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Een hartverwarmende chai kruidenmix om chai tea latte mee te maken
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Doe alle kruiden bij elkaar in een potje of schaaltje en meng goed door. Bewaar het in een schoon en goed aflsuitbaar potje of bakje.

    Geniet er van!

Keywords: Kaneel, Gember, Kruidnagel, Kardemom, Anijs, Nootmuskaat, Peper

Share it on your social network

Ga naar de inhoud