Een bulgursalade is lekker én gezond. Daarbij kun je het als lunch, avondeten of bijgerecht eten, net wat je wilt! Het is een frisse salade die ook nog eens snel op tafel staat!

Bulgursalade

Bulgur is een graanproduct en wordt meestal gemaakt van durum. Soms ook van andere soorten tarwe, soms een aantal soorten gecombineerd en het heeft een nootachtige smaak. Bulgur is een goede vervanger voor rijst of couscous en wordt vaak gebruikt in Midden Oosterse gerechten. Het zijn vrij kleine korreltjes, een formaat tussen couscous en rijst in. Het verschil met couscous is dat de tarwe dat gebruikt wordt om bulgur te maken eerst gestoomd, gedroogd en grof vermalen wordt. De korrels zijn groter en de bereiding is iets anders. Om deze snelle bulgursalade te maken heb je maar zes ingrediënten nodig. De dressing maak je van olijfolie en citroensap. Omdat er zo weinig ingrediënten in deze salade gaan, is ‘ie ook verrassend snel klaar. Binnen een kwartier op jouw tafel.

Rauwkost

Bulgur is zowel kous als warm te eten en dat is ideaal voor deze salade. Je kunt de bulgur direct verwerken in de salade of even af laten koelen. Wat je wilt. De salade is een volwaardige maaltijd maar bij de bulgursalade eet ik het liefst sla en rauwkost. Dat is net zo fris als de salade en maakt het nóg gezonder. Meestal kies ik voor rauwkost met komkommer en wortel. Deze salade leent zich heel goed als bijgerecht voor bijvoorbeeld een barbecue, net als een rijstsalade of courgettesalade. Je kunt er van alles in gooien, waardoor je er je eigen salade van kunt maken.

Bewaren

Bulgursalade is heel makkelijk te bewaren. Dek het goed af en zet het in de koelkast. Op deze manier blijft het zeker twee dagen goed. Zo kun je de volgende dag een bakje van deze heerlijke salade meenemen naar je werk.

Bulgursalade

Kooktijd 15 15 mins Totale tijd 15 minuten
Bulgursalade
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de komkommer in blokjes, de bosuien in ringen en de zongedroogde tomaten en de kaas in stukjes.

  2. Meng de komkommer, bosui, tomaten en kaas met de rozijnen door de bulgur.

  3. Besprenkel met olijfolie en citroensap.

    Eet smakelijk!

Keywords: Bulgur, tomaat, Kaas, Rozijnen, Ui, Sla

Share it on your social network

Ga naar de inhoud