Bij een borrel staat er bij ons thuis vaak bruschetta met carpaccio op tafel. Een heerlijk en luxe uitziend hapje dat veel eenvoudiger te maken is dan het wellicht lijkt. Je gaat jezelf en de mensen om je heen hier een groot plezier mee doen.

Bruschetta met carpaccio

Je hebt waarschijnlijk wel eens van bruschetta gehoord, maar wat is het nou eigenlijk? Bruschetta is een klein gerechtje uit Italië dat daar doorgaans als tussendoortje of voorafje gegeten wordt. Het is gegrild brood, ingesmeerd met olijfolie en knoflook. Met het beleg kun je lekker variëren. Ik vind bruschetta met carpaccio, pijnboompitten, truffelolie en Parmezaanse kaas heerlijk. Je kunt ook denken aan tomatenblokjes met basilicum, aan mangosalsa of zelfs gerookte zalm.

Crostini

Crostini en bruschetta lijken enorm veel op elkaar en worden wel eens met elkaar verward. Wat is het verschil tussen crostini en bruschetta? Officieel gezien wordt bruschetta eerst ingesmeerd met olie en daarna pas geroosterd. Crostini’s worden eerst aan beide kanten geroosterd en daarna pas met olie besprenkeld. Research op Internet zaait wel wat verwarring overigens want er valt ook te lezen dat crostini van bijvoorbeeld stokbrood gemaakt wordt en bruschetta van bijvoorbeeld vloerbrood. Al ken ik bruschetta vooral als plakjes geroosterd stokbrood. Ach, het maakt voor bruschetta met carpaccio ook niets uit. Het gaat om de smaak en die is top!

Bewaren

Kun je bruschetta bewaren? Ja, dat kan! Versgebakken en rechtstreeks uit de oven is het het lekkerst, daar moet ik eerlijk in zijn. Wil je alvast wat voorbereiden om bruschetta met carpaccio snel te serveren, dan kan dat ook. Rooster het stokbrood alvast, zodat je het alleen nog hoeft te beleggen. Bewaar de bruschetta in een goed afsluitbare trommel. Voor je serveert beleg je het met carpaccio. Beleggen zou ik echt niet meer dan een uur van te voren doen, dan verliest de bruschetta zijn knapperigheid. Dat zou zonde zijn!

Bruschetta met carpaccio

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Bruschetta met carpaccio
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 15 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar
Keywords: Brood, Stokbrood, Carpaccio, Kaas

Share it on your social network

Ga naar de inhoud