Een heerlijk en snel broodje voor de lunch! Ik kan er echt intens van genieten. Of het nou een broodje pulled chicken, een gevuld stokbrood of een broodje warme beenham is. Je maakt het allemaal makkelijk zelf! Dit broodje warme beenham staat in 20 minuten op tafel, klaar om van te genieten. Net even anders dan het standaard broodje met honing-mosterdsaus maar minstens zo smakelijk.

Broodje warme beenham

Een broodje beenham ken je vast wel van festivals of markten waar ze volop te koop zijn. Ik vind ze erg lekker, maar eet het niet heel vaak. Daar moet ik toch verandering in gaan brengen vind ik zelf. Koen kan er ook enorm van genieten, dus geen reden om het niet te maken. Maar wat is beenham nou precies? Beenham is, zoals de naam al zegt, het dikke deel van het achterbeen van een varken. Het is wat minder vet dan bijvoorbeeld schouderham, maar wat mij betreft net zo smakelijk. Beenham is vaak gepekeld en in diverse vormen te koop. Zo zijn er de grote beenhammen met het bot er nog in, kleine beenhammen zonder bot en plakken. Er kan weinig mee mis gaan, dus ideaal om mee te experimenteren.

Satésaus of pindasaus?

Bij een broodje warme beenham kun je verschillende sauzen maken. De klassieke variant is met honing-mosterdsaus, maar ik vind satésaus net iets lekkerder. Of pindasaus, net hoe je het noemen wilt. Is er verschil? In Nederland bedoelen we er dezelfde saus mee, die bruine saus waar je geen genoeg van kunt krijgen! 😉 We zijn de saus satésaus gaan noemen omdat het onlosmakelijk met saté verbonden is, ook al is het op basis van pinda’s gemaakt. Oorspronkelijk is het echter niet hetzelfde, want theoretisch gezien kunnen alle sauzen die bij saté gegeten worden satésaus genoemd worden. Pindasaus kan daarentegen toch echt alleen op basis van pinda’s gemaakt worden. Toch zal iedereen je begrijpen, of je nou om pindasaus of satésaus vraagt bij je broodje warme beenham.

Broodje warme beenham

Kooktijd 15 minuten Totale tijd 15 minuten
Broodje warme beenham
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Bereid de afbakbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Bak de beenham kort in een droge koekenpan of grillpan.

  3. Meng de pindakaas met het hete water, de ketjap en de chilisaus.

  4. Snijd de broodjes open en beleg met sla en beenham. Schep er een beetje saus overheen en garneer met pinda's, gebakken uitjes en kokosrasp.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Vlees, Satésaus, Kokos, Ui

Share it on your social network

Ga naar de inhoud