Vandaag probeer ik iets nieuws: een broodje vega vis! Ik ben dol op vis en eet wekelijks een portie zalm. Wat ik ook heerlijk vind is een portie kibbeling, vers van de visboer. Nu kreeg ik onlangs een heerlijk pakket thuisgestuurd waarin een vegetarische variant op kibbeling zat. 100% plantaardig en vrij van soja. Dan heb je mijn aandacht hoor! 😉 Ik ging er mee aan de slag en liet Koen het broodje vega vis proeven zonder dat hij wist dat het geen echte kibbeling was. Hoe dat verliep lees je hieronder. Inclusief het recept van de broodjes die ik maakte. Al is recept een heel groot woord.

Broodje vega vis

De visvervanger die ik toegestuurd kreeg was van Novish, de battered vish chunks om precies te zijn. Het hoofdbestanddeel van de chunks is rijst, heel verrassend! Veel vlees en visvervangers worden gemaakt van soja, dus ik was extra benieuwd naar hoe de chunks zouden zijn. Kibbeling heeft een heel karakteristieke structuur, kun je dat namaken? En de smaak, zou die in de buurt komen? Dus maakte ik een broodje zoals ik dat met kibbeling zou doen, maar dan een broodje vega vis! De chunks kun je in de frituur, pan of airfryer bereiden. Ik koos voor de laatste optie. In een paar minuutjes ben je klaar.

Wil je zelf ook een broodje vega vis maken en kun je de battered vish chunks niet vinden? AH heeft ook vega kibbeling!

Blind proeven

Zoals gezegd wist Koen niet dat ik een broodje vega vis zou maken. Hij was gaan klussen in ons nieuwe huis en toen hij weer thuiskwam stond het broodje al op hem te wachten. Wat hem direct opviel is dat de ‘vis’ minder vet was dan normaal. Hij heeft er van genoten en was aangenaam verrast dat het een visvervanger was.

De structuur komt goed overeen met wat je van kibbeling verwacht, heel knap gedaan! De smaak vond ik ook echt top, helemaal alsof je vis eet. Dus mocht je zelf geen vis eten, maar wel iets soortgelijks willen proeven, geef het zeker een kans! Heb je andere visburgers of een visvervanger, dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken voor dit heerlijke broodje.

Lunch

Ben je ook geïnteresseerd in andere heerlijke en snelle vega broodjes om mee te lunchen, dan zijn dit enkele aanraders voor je! Wat denk je van vegetarische hotdogs of een broodje gebakken peer? Ook gebakken champignons op toast en een vega burger met aubergine en halloumi zijn echte aanraders! Allemaal in 20 minuten klaar. Bij de lunchrecepten vind je nog veel meer lekkers.

Broodje vega vis

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Broodje vega vis, met een vervanger voor kibbeling. Heerlijk als vegetarische lunch!
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Lente

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd met een dunschiller lange linten van de komkommer en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de azijn met water en suiker en laat de komkommer en radijs er even in marineren.

  2. Bereid de visvervanger zoals aangegeven op de verpakking. Meng intussen de mayonaise, mosterd en dille en snijd de hamburgerbroodjes open.

  3. Smeer de saus op de onderste helft van het broodje en beleg met ijsbergsla, de zoetzure komkommer en radijs. Leg de vega vis er bovenop en lepel er nog wat saus overheen. Leg de kapjes op je broodjes en klaar ben je!

    Eet smakelijk!

Keywords: Vega vis, Brood, Sla, Komkommer, Radijs

Share it on your social network

Ga naar de inhoud