Een tijdje terug maakte ik flammkuchen met pulled chicken. Dat was zo lekker dat ik dit keer besloot te lunchen met een broodje pulled chicken. Het is heel makkelijk zelf te maken en doordat je het zelf maakt extra lekker. Een feestje op je bord. Ik hou er van, zeker omdat ik nu vanuit huis werk. Dan vind ik het heel fijn om mezelf en mijn man te trakteren op een lekkere zelfgemaakte lunch.

Broodje pulled chicken

Pulled chicken is letterlijk uit elkaar getrokken gekookte of gebraden kip. Ik gebruik hier vaak kipfilet of kipdijfilet voor. Kippendij is ietsje vetter dan kipfilet. De plukjes kip worden gemarineerd en gebakken. Zoals gezegd ben ik er echt gek op, ik maak het heel graag zelf. Pulled pork is bekender. Dat is varkensvlees dat heel langzaam en op lage temperatuur gegaard wordt. Vaak wordt de nek of schouder van een varken gebruikt. Pulled pork lijkt een beetje op draadjesvlees en smaakt zoet. Ook lekker, maar toch vind ik een broodje pulled chicken het lekkerst.

Broodjes

De broodjes die ik kies voor een broodje pulled chicken zijn hamburgerbroodjes. Vooral de zachte, bruine broodjes vind ik hier het lekkerst bij. Je kunt ook een harde Italiaanse bol gebruiken of een pistolet. Net wat je zelf lekker vindt. Mijn keuze is gebaseerd op de voedingsvezels die de broodjes hebben ten opzichte van witte broodjes. Ze vullen iets beter. De broodjes vul ik, behalve met kip, ook met ijsbergsla, gebakken uitjes en een zelfgemaakt sausje. De saus maak je van geperste knoflook, Griekse yoghurt op smaak gebracht met peper en zout.

Bewaren

Als je nou teveel pulled chicken hebt gemaakt, wat eigenlijk niet kan want van pulled chicken heb je nooit teveel, dan kun je het goed bewaren. Bewaar het in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast, dan blijft het twee dagen goed. Je kunt het even kort in een koekenpan opbakken. De overgebleven pulled chicken is ook heerlijk op een flammkuchen.

Broodje pulled chicken

Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Broodje pulled chicken
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Los het bouillonblokje op in één liter kokend water en kook de kipfilets 20 minuten.

  2. Meng de ketjap, ketchup en pindakaas. Als de kip gekookt is trek je deze met twee vorken uit elkaar tot je kleine stukjes hebt. Meng de stukjes met het ketjap/ketchup/pindakaas mengsel.

  3. Pers de teen knoflook en meng deze met de Griekse yoghurt en wat peper en zout.

  4. Snijd de broodjes open en rooster ze kort op een contactgrill.

  5. Beleg de broodjes met sla, pulled chicken, gebakken uitjes en een beetje saus, of veel saus...

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Kip, Ketjap, Ketchup, Pindakaas, Ui, Knoflook, Yoghurt

Share it on your social network

Ga naar de inhoud