Een makkelijke en snelle warme lunch! Een broodje caprese met ei staat in mum van tijd op tafel en zorgt er voor dat je tussen de middag heerlijk even kunt opwarmen. Je hebt er 5 ingrediënten voor nodig, plus een paar boterhammen. Simpel toch?

Caprese, eigenlijk Insalata Caprese, is een salade uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit plakken tomaat en mozzarella met basilicum en olijfolie. De kleuren van de Italiaanse vlag zijn flink vertegenwoordigd. Caprese wordt in Italië gegeten als primo (eerste bord na de antipasti), in plaats van pasta of als secondo (het tweede bord, na de pasta), in plaats van vlees of vis. Dat hoef je trouwens niet te onthouden hoor! 😉

Hier in Nederland wordt caprese vooral als salade of bijgerecht gegeten. Toch kun je er prima mee experimenteren en variëren. Zo maakte ik eerder al eens een tosti met mozzarella, tomaat en pesto gemaakt. Een tosti caprese zo je wilt. Maar je kunt ook caprese borrelhapjes maken, of een pizza caprese. Heel veelzijdig inzetbaar dus, maar of de Italianen dat aankunnen…

Voor het broodje caprese heb ik gekozen voor een volkoren vloerbrood. Dat vind ik het allerlekkerst. Volkorenbrood is voedzamer omdat hiervoor de hele graankorrel wordt gebruikt. Je mag de term ‘volkorenbrood’ trouwens niet zomaar gebruiken. Volkorenbrood is een in de Warenwet beschermde productaanduiding. Het mag alleen zo genoemd worden als “de van nature voorkomende zetmeelrijke kern, kiem en zemelen van de desbetreffende graansoort in hun natuurlijke verhouding, al dan niet na een bewerking te hebben ondergaan, aanwezig zijn”.

Vloerbrood wil trouwens zeggen dat het brood niet in een blik, maar op de bodem of bakplaat van de oven gebakken is. Daardoor is het brood vaak bolvormig of langwerpig. Maar kies vooral het brood dat jij zelf het lekkerst vindt!

Met een broodje carese kun je ook variëren! Zo is het heerlijk om er Parmezaanse kaas overheen te raspen. Of rooster wat pijnboompitjes en strooi deze over de pesto. Wat ook heel lekker is, is om het broodje caprese af te maken met balsamico crème. Natuurlijk kun je ook Parmezaanse kaas, pijnboompitjes én balsamico crème toevoegen, wat jij wil!

Om het broodje extra voedzaam te maken kun je ook wat gegrilde groenten toevoegen, of wat denk je van perzik of avocado? Wat je ook zou kunnen doen is er een wrap van maken met wat kip, ook lekker! Misschien heb je ook zelf wel een hele lekkere toevoeging. Experimenteer met deze variaties en pas ze aan naar jouw smaakvoorkeuren, maak er vooral jouw verwarmende lunch van.

Geniet van dit verrukkelijke broodje caprese met ei, feestje op je bord. De romige mozzarella, sappige tomaten en verse basilicum passen perfect met het zachte, gebakken ei. Dit broodje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een verwennerij. Serveer het als een heerlijke brunchoptie, een lichte warme lunch of een voedzaam tussendoortje. Veel kookplezier, geniet er van en eet smakelijk!

Broodje caprese met ei

Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Broodje caprese met ei - een boterham belegd met verse pesto, mozzarella, tomaat, rucola en een spiegelei.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Neem een koekenpan en bak hierin twee spiegeleieren.

  2. Besmeer de twee boterhammen met pesto en verdeel er wat rucola overheen.

  3. Leg dan de plakken mozzarella op de boterhammen en leg daar plakjes tomaat overheen.

  4. Maak de broodjes af met de spiegeleieren en breng op smaak met zout en peper.

    Eet smakelijk!

Keywords: Brood, Rucola, Pesto, Mozzarella, Tomaat, Ei

Share it on your social network

Ga naar de inhoud