Soms heb je gewoonweg geen zin om lang in de keuken te staan en wil je snel aan tafel. Met deze broccolisoep kan dat! Binnen 20 minuten is ‘ie klaar. De soep is heerlijk romig en de zalm maakt het helemaal af.
Broccolisoep
Het idee voor deze soep kwam van mijn man. Hij vertelde dat hij op zijn werk broccolisoep gegeten had en hoe goed hem dat smaakte. Zelf ben ik niet zo dol op broccoli, al eet ik het regelmatig. Maar als mijn man het vraagt dan waag ik graag een poging om zelf broccolisoep te maken. Inmiddels staat deze soep regelmatig op tafel. Broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, dus voel je niet schuldig als je een tweede kom eet. Soep met veel groenten vind ik sowieso heerlijk, ik maak het graag in de winter als lunch. Kijk ook eens naar deze courgettesoep, pastinaaksoep of geroosterde tomatensoep.
No waste
Broccoli en zalm is een gouden combinatie als je het mij vraagt. Je maakt de soep met de volledige broccoli, inclusief stronk. Hierdoor hoef je niets weg te gooien. Daarbij is de soep ook nog eens hartstikke gezond. Broccoli is rijk aan vezels en vitamine B en ook vette vis heeft veel voordelen! Naast de broccoli en de zalm heb je voor dit soepje niet veel andere ingrediënten nodig. De kans is zelfs groot dat je alles al gewoon in je keuken hebt liggen. Ook heb je een staafmixer of een blender nodig om de soep te pureren. Makkelijker kan het bijna niet! Deze romige broccolisoep met zalm is heerlijk tijdens de lunch of als avondeten en een makkelijke manier om voldoende groenten te eten. Met een volkorenbroodje erbij heb je al snel een volwaardige maaltijd.
Bewaren
Broccolisoep kun je, als het afgekoeld is, in een afgesloten bakje in de koelkast twee dagen bewaren. Je kunt even in een pannetje of de magnetron opwarmen als je het later wilt eten. Invriezen kan ook! In de vriezer is broccolisoep drie maanden houdbaar. Let er wel op dat de soep qua textuur kan veranderen in de vriezer, omdat er crème fraîche aan toegevoegd is.
Broccolisoep

Wat heb je nodig?
Aan de slag
-
Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
-
Fruit in een soeppan de ui even aan en voeg hier een liter water, de broccoli en een bouillonblokje aan toe. Beng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de broccoli zacht is.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot je een gladde soep hebt.
-
Voeg vervolgens de eetlepel crème fraîche toe en roer de soep goed door. Breng op smaak met peper en zout en wat dille. Laat het geheel nog even warm worden maar breng het niet meer aan de kook.
-
Leg de zalmsnippers in de soepkommen en schep de soep er op. Laat even staan zodat de zalmsnippers garen door de warmte van de soep.
-
Garneer met zalm, crème fraîche en wat extra dille..
Eet smakelijk!