Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan en wil je toch een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel zetten. Herkenbaar? Dan is deze romige broccolisoep met zalm een perfect gerecht voor jou! Binnen slechts 20 minuten kun je al genieten van een warme kom soep vol goede voedingsstoffen. Dit gerecht is ideaal voor zowel lunch als diner, en met een sneetje volkorenbrood erbij maak je er gemakkelijk een volwaardige maaltijd van. En het mooiste van alles? Deze soep is niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook gezond en ontzettend lekker!

Broccolisoep

Het idee voor deze broccolisoep kwam van mijn man, die op zijn werk een vergelijkbare soep had geproefd. Hij was zo enthousiast dat hij mij vroeg om het thuis ook eens te proberen. Zelf ben ik niet altijd een fan van broccoli, maar ik was bereid om het een kans te geven. Tot mijn verrassing vond ik het heerlijk! Inmiddels staat deze soep regelmatig bij ons op tafel. Het is een favoriet geworden, zowel bij mij als bij mijn man, en het is een van die gerechten waarvan je met een gerust hart een tweede kom kunt nemen.

Met zoveel groenten hoef je je geen zorgen te maken over je calorie-inname, en je krijgt meteen een flinke portie voedingsstoffen binnen. Soep met veel groenten vind ik sowieso heerlijk, ik maak het graag in de winter als lunch. Kijk ook eens naar deze courgettesoep, pastinaaksoep of geroosterde tomatensoep.

No waste

Broccoli en zalm is een gouden combinatie als je het mij vraagt. Je maakt de soep met de volledige broccoli, inclusief stronk. Hierdoor hoef je niets weg te gooien. Daarbij is de soep ook nog eens hartstikke gezond. Broccoli is rijk aan vezels en vitamine B en ook vette vis heeft veel voordelen! Naast de broccoli en de zalm heb je voor dit soepje niet veel andere ingrediënten nodig. De kans is zelfs groot dat je alles al gewoon in je keuken hebt liggen.

Ook heb je een staafmixer of een blender nodig om de soep te pureren. Makkelijker kan het bijna niet! Deze romige broccolisoep met zalm is heerlijk tijdens de lunch of als avondeten en een makkelijke manier om voldoende groenten te eten. Met een volkorenbroodje erbij heb je al snel een volwaardige maaltijd.

Bewaren

Het handige aan soep is dat je het makkelijk van tevoren kunt maken en kunt bewaren voor later. Heb je wat over? Geen probleem! Laat de broccolisoep eerst goed afkoelen en bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. De soep blijft zo tot twee dagen goed. Wil je de soep nog langer bewaren? Dan kun je het ook invriezen. In de vriezer blijft de soep tot drie maanden houdbaar. Houd er wel rekening mee dat de textuur van de soep iets kan veranderen door het invriezen, vooral omdat er crème fraîche in zit. Roer de soep na het ontdooien even goed door en verwarm het rustig in een pannetje of in de magnetron.

Broccolisoep

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Broccolisoep
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

  2. Fruit in een soeppan de ui even aan en voeg hier een liter water, de broccoli en een bouillonblokje aan toe. Beng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de broccoli zacht is.

  3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot je een gladde soep hebt.

  4. Voeg vervolgens de eetlepel crème fraîche toe en roer de soep goed door. Breng op smaak met peper en zout en wat dille. Laat het geheel nog even warm worden maar breng het niet meer aan de kook.

  5. Leg de zalmsnippers in de soepkommen en schep de soep er op. Laat even staan zodat de zalmsnippers garen door de warmte van de soep.

  6. Garneer met zalm, crème fraîche en wat extra dille..


    Eet smakelijk!

Keywords: Broccoli, zalm

Share it on your social network

Ga naar de inhoud