Hou jij er ook van om met weinig moeite iets lekkers op tafel te zetten? Dan is dit borrelbrood echt iets voor jou! Ik gebruikte een stokbrood, maar je kunt ook een mooi rond brood of een ciabatta gebruiken. Dit brood is gevuld met kruidenboter, plakjes kaas en verse kruiden. Je kunt het met een kop soep als lekkere lunch eten, maar bij een borrel is dit ook heerlijk… als je het zou willen delen tenminste! 

Borrelbrood

Een voordeel van borrelbrood vind ik dat je het makkelijk en snel kunt maken en dat je er eindeloos mee kunt variëren! Je kunt  niet alleen met het brood variëren, gebruik in plaats van kruidenboter bijvoorbeeld eens knoflookboter. Je kunt ook een andere kaas kiezen. Ik gebruikte jong belegen kaas, maar belegen of oude kaas of mozzarella of brie zijn net zo goed mogelijk. Net wat je zelf lekker vindt! Daarbij ziet het er gezellig en feestelijk uit! Iedereen kan er een stukje van af plukken. Een borrelbrood staat perfect op je tafel als je visite hebt. Combineer het met snackpaprika’s, albondigas en kipballetjes in ketjapsaus. Zet er wat versgebakken stokbrood met smeersels bij, wat snackgroenten en klaar ben je!

Bewaren

Kun je een zelfgemaakt borrelbrood bewaren? Nee, dat zou ik je eerlijk gezegd niet aanraden. Het brood wordt er niet lekkerder van en dat is echt zonde. Wat je wel kunt doen is het brood al helemaal voorbereiden. Dus insnijden, kruidenboter er in en vullen met kaas. Dek het goed af en bewaar in de koelkast. Tien minuten tot een kwartier voordat je het borrelbrood wilt serveren, leg je het even in de oven. Je hoeft het daarna alleen nog uit de oven te halen, op een bord of plank te leggen en te genieten van jouw borrelbrood. Zo is het lekker vers zonder dat je alsnog in de keuken staat terwijl je gasten er zijn. En zeg nou zelf, warme, gesmolten kaas is toch het allerlekkerst?

Borrelbrood

Kooktijd 20 minuten Totale tijd 20 minuten
Borrelbrood uit de oven, gevuld met kaas en verse kruiden.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd het stokbrood horizontaal en verticaal in. Niet helemaal, maar 2/3 ongeveer.

  3. Snijd de kaas in plakjes en hak de kruiden fijn.

  4. Smeer de kruidenboter in de inkepingen, verdeel ook de kaas en gehakte kruiden in het brood. Strooi er ook wat kruiden overheen.

  5. Bak het brood in 10-15 minuten goudbruin, tot de kaas begint te smelten.

    Eet smakelijk!

Keywords: Stokbrood, Kas, Kruidenboter, Kruiden

Share it on your social network

Ga naar de inhoud