Het is bijna weekend, dus tijd voor de wekelijkse borrel. Niks lekkerder dan het weekend beginnen met een borrelplank op tafel. Bij een borrelplank hoort wat mij betreft ook borrelboter. Lekker op stokbrood of op toastjes. Je maakt deze borrelboter heel eenvoudig zelf met maar 3 ingrediënten. Alles wat je nodig hebt is, je gelooft het niet, een pakje roomboter, bosui en een eetlepel mosterd.

Borrelboter

Kruidenboter en borrelboter zijn heerlijk voor op een stokbroodje. Ik denk dat iedereen dat wel eens eet, bijvoorbeeld bij een barbecue of een borrel. Als bij ons de barbecue aangaat staat het standaard op tafel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er de eerste keer best tegenop zag om het zelf te maken. Het leek me best wel veel gedoe, maar uiteindelijk was ik in 5 minuten klaar. Alles wat je hoeft te doen is de boter loskloppen, de bosui fijn snijden en dan de boter, de bosui en de mosterd goed door elkaar mixen. Zo makkelijk kan het zijn.

Blue Band plantaardige boter

Voor deze borrelboter maakte ik gebruik van plantaardige boter van Blue Band. Deze kreeg ik in de Foodybox van Kroon op het werk. Hartstikke leuk om eens te proberen en het doet qua smaak niet onder voor gewone roomboter. De boter kun je prima gebruiken als vervanging van gewone roomboter. Toen ik deze borrelboter maakte, had ik Koen niet verteld dat het met plantaardige boter gemaakt werd. Ik heb hem dit achteraf pas verteld en hij gaf aan dat hij dat niet gemerkt had.

Bewaren

Een borrelboter kun je prima van tevoren maken. Zet het afgedekt in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Wil je het na gebruik nog langer bewaren? Dat kan zeker! Doe de borrelboter in een goed afsluitbaar bakje en bewaar het in de koelkast. Dan blijft het nog wel even houdbaar. De smaken van de bosui en de mosterd zullen er verder intrekken, maar dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Mocht je bang zijn dat de smaak van de bosui teveel gaat overheersen, voeg dan iets minder bosui toe. Dan weet je zeker dat de smaak naar wens blijft. Ik beloof je dat je na het maken van deze borrelboter geen kant en klare bakjes meer wilt. Wil je meer inspiratie? Kijk dan naar dit recept voor 3 verschillende zelfgemaakte kruidenboters.

Borrelboter met bosui en mosterd

Kooktijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Luchtige smaakvolle borrelboter met bosui en mosterd, lekker voor op een borrelplank!
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de bosuien fijn en klop met een handmixer of keukenmachine de boter los en luchtig.
    Voeg de mosterd en bosuien toe en meng goed door elkaar.

    Geniet er van!

Keywords: Boter, Mosterd, Bosui

Share it on your social network

Ga naar de inhoud