Print opties:

Bloemkoolbodempizza met Honingtomaten®

Pizza met een bloemkoolbodem, belegd met witte saus, olijven, gehalveerde honingtomaten, rucola en geraspte kaas.

Heb je zin in een lekkere pizza? Dan heb ik een waanzinnig lekker recept voor je! Deze pizza, gemaakt met een bloemkoolbodem en belegd met onder andere verse Honingtomaten® is mijn go-to als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Ik gebruikte voor dit recept een kant-en klare bloemkoolbodem, maar uiteraard kun je ook een andere bodem gebruiken of zelf een pizzabodem maken.

Bloemkoolbodempizza met Honingtomaten®

Een pizza met bloemkoolbodem, niet het meest gangbaar maar wel erg lekker. Je krijgt extra groenten binnen terwijl je pizza eet omdat de bodem voor meer dan 35% uit bloemkool bestaat! Daarbij zit er weinig verzadigd vet in en juist veel eiwitten. Ik hou van een gewone pizzabodem, maar zo nu en dan vervang ik die door een bloemkoolbodem. Deze bloemkoolbodempizza met Honingtomaten® is één van mij favorieten. Ken je de Honingtomaten® van Looye Kwekers? Ik vind ze echt de lekkerste, ik was dan ook blij toen ik door Green Food Lab benaderd werd om een gerecht met Honingtomaten® te maken. Het zijn tros- cherrytomaten met een honingzoete smaak en een stevige bite. Ideaal als topping voor op een pizza als dit.

Even wachten...

Pizzaaa! Oké, je zult vast al wel begrepen hebben dat ik dol ben op pizza's. Behalve bloemkoolbodempizza met Honingtomaten® eet ik ook graag andere pizza's. Zoals pizza bianca met brie en spek, minipizza's voor bij de lunch, wrappizza's voor een lichte maaltijd en een pizzakrans voor verjaardagen en feestjes. Eigenlijk is alles waar het woord pizza in voorkomt goed, al zet je mij een snoeppizza of watermeloenpizza voor! Koen was overigens wat sceptisch over de blomkoolbodem, maar eenmaal geproefd was hij best enthousiast. De bodem was lekker krokant en de smaak van bloemkool valt reuze mee. Neem dat maar van mij aan, zo dol ben ik namelijk niet op bloemkool. ;-) Is een bloemkoolbodem gezonder dan een gewone pizzabodem? Nou, daar wordt over getwist. Er zitten weinig vezels in, dus waarschijnlijk doe je er beter aan een volkorenbodem te kiezen, maar lekker is het dus wel.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 20 20 mins Totale tijd: 20 minuten
Porties 2
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Wat heb je nodig?
  • 2 bloemkool pizzabodems
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepels pesto
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
  • mozzarella
  • groene olijven
  • Honingtomaten®
  • rucola
  • verse basilicum
Aan de slag
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodems 2-3 minuten voor.

  2. Snijd de olijven en de ui in ringen, de mozzarella in plakken, halveer de Honingtomaten® en hak de verse rucola fijn.

  3. Meng de ricotta met de pesto en bestrijk de pizzabodems met dit mengsel.

  4. Beleg de pizzabodems met mozzarella, geraspte kaas, ui, olijven en de gehalveerde Honingtomaten®. Strooi de fijngehakte basilicum over de pizza's.

  5. Bak de pizza's nog ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

  6. Verdeel na het afbakken de rucola over de pizza's.

    Eet smakelijk!

Keywords: Pizza, Ricotta, Tomaten, Pesto, Olijven, Rucola, Kruiden

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram en tag @nandaskeuken !