Het is bijna kerst en hoewel we het dit jaar anders vieren dan anders is het wel zo leuk om het toch gezellig te maken. Bij ons hoort daar uiteraard een heerlijk kerstdiner bij. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en anderen te verrassen met de lekkerste gerechten. Deze bastogne ijstaart is zeker een verrassing! Met slechts vier ingrediënten is ‘ie supermakkelijk om te maken. Voordeel vind ik ook dat je dit al dagen van tevoren klaar kunt maken en tijdens het diner alleen nog maar uit de vriezer hoeft te halen. Hier ga je gegarandeerd punten mee scoren!

Bastogne ijstaart

Als je mijn man zou vragen wat hij het allerliefst eet, dan zijn het bastogne koeken. Een pak van deze koekjes is met hem in de buurt, niet veilig. Dit jaar vieren we kerst maar met zijn tweeën dus leek het mij een leuk idee om hem te verrassen met een bastogne ijstaart. Ik kan je vertellen dat dat gelukt is. Koen heeft meegeholpen om de ijstaart te maken en kon zich er maar weinig bij voorstellen dat je met maar vier ingrediënten ijs kunt maken. Tot het moment dat de ijstaart uit de vriezer kwam en hij mocht proeven… We hebben ook een stukje van de ijstaart bij mijn ouders gebracht toen we bij hen gingen eten. Lekker eten wordt, vind ik, nog leuker als je het deelt.

Vier ingrediënten, geen ijsmachine

Om zelf een bastogne ijstaart te maken heb maar vier ingrediënten nodig: bastogne koeken, gecondenseerde melk, verse slagroom en chocolade. Een ijsmachine komt er overigens niet aan te pas, een handmixer of een keukenmachine is voldoende. De basis is binnen 5 minuten gemaakt, en de cakevorm snel gevuld. Het meeste tijd zit in het opstijven van het ijs in de vriezer, maar dat wachten wordt écht beloond!

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Giet de slagroom en de gecondenseerde melk in een kom en klop dit met een handmixer of keukenmachine lobbig.

  2. Verkruimel de Bastognekoeken en spatel deze voorzichtig door het mengsel.

  3. Smelt de chocolade en bekleed een cakevorm met plasticfolie.

  4. Schep wat van het slagroommengsel in de cakevorm en verdeel het goed over de bodem. Verdeel daar voorzichtig wat gesmolten chocolade overheen.

  5. Herhaal stap vier tot de gesmolten chocolade op is en sluit af met een laag van het slagroommengsel.

  6. Zet het cakeblik minimaal één nacht in de vriezer.

  7. Als je de ijstaart wilt serveren dan haal je deze met behulp van het plasticfolie gemakkelijk uit de vorm. Leg de ijstaart op een bord of schaal en decoreer met wat gesmolten chocolade en stukjes Bastognekoek.

    Eet smakelijk!

Keywords: Koekjes, IJs, Gecondenseerde melk, Room

Share it on your social network

Ga naar de inhoud