Ontbijten met appeltaart, wie wil dat nou niet? Een heerlijke geur van kaneel en appel vult je keuken terwijl je de dag begint met een echt verwenontbijt. Dit kleine appeltaart ontbijtje is niet alleen ontzettend lekker, maar ook makkelijk te maken. Binnen slechts 10 minuten staat je appeltaart ontbijtje in de oven! Dat betekent dat je ondertussen rustig de tijd hebt om te douchen, je aan te kleden of iets anders te doen voordat je kunt genieten van een warm en voedzaam ontbijt. Met dit ontbijtje start je je dag als een feestje, en wie wil dat nou niet?

Appeltaart ontbijtje

Appeltaart kan eigenlijk altijd, maar om nou vroeg in de ochtend een volledige appeltaart te bakken… dat klinkt misschien wat overdreven. Toch kun je op een eenvoudige manier dezelfde smaaksensatie krijgen, zonder de calorieën van een echte taart. Dit appeltaart ontbijtje biedt een gezonde, voedzame twist op de klassieke appeltaart. Met slechts zes ingrediënten tover je een heerlijk ontbijt op tafel dat voornamelijk bestaat uit havermout, yoghurt en appel. En het mooiste? Het is dus ook nog eens best gezond! Deze combinatie zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt om de dag goed te beginnen.

Havermout

Vaak hoor ik om mij heen dat ontbijten met havermout wat saai zou zijn. Ik ben het daar heel erg niet mee eens. Op deze website staan meerdere hele leuke en verrassende ontbijtjes met havermout. Wat denk je bijvoorbeeld van appelcrumble van havermout, overnight oats met speculoos, een ontbijttaartje met gebakken peer of een ontbijttaart met bosvruchten? Allemaal fantastische gerechtjes om je dag mee te beginnen! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus waarom zou je er geen feestje van maken?

Bewaren

De appeltaart ontbijtjes kun je prima de avond van tevoren maken. Handig als je ion de ochtend niet heel veel tijd of zin hebt om in de keuken te staan. Je kunt ze dan de volgende dag even opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden. Mocht je het eerder willen maken of langer willen bewaren? Dat kan ook! Dek de ovenschaaltjes goed af en bewaar ze in de koelkast. De appeltaartjes zijn ongeveer drie dagen te bewaren.

Appeltaart ontbijtje

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 30 minuten
Appeltaart Ontbijtje
Porties: 2 Beste seizoen: Herfst

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de appel in blokjes en vet vier kleine ovenschaaltjes licht in.

  3. Meng de havermout, yoghurt, eieren, kaneel en het bakpoeder tot een glad beslag en schep de blokjes appel er doorheen.

  4. Schep het beslag in de ovenschaaltjes, strooi er wat amandelschaafsel overheen en bak ze in 20-25 goudbruin en gaar.

    Eet smakelijk!

Keywords: Appel, Havermout, Yoghurt

Share it on your social network

Ga naar de inhoud