Dit appel-kaneel ontbijttaartje is een hele leuke en lekkere manier om je dag mee te beginnen! In principe is de basis kwark, maar dan in een heel ander jasje. Voor dit recept heb je twee kleine springvormen nodig van ongeveer 10 cm doorsnede. Een andere bakvorm van hetzelfde formaat kan ook.

Appel-kaneel ontbijttaartje

Van dit appel-kaneel ontbijttaartje word ik altijd heel blij! Ik vind ‘m leuk om te maken en een feestje om te eten. Ik ben sowieso dol op ontbijttaarten, groot en klein. Mijn favorieten, naast natuurlijk deze taart, zijn deze ontbijttaart met bosvruchten en dit ontbijtaartje met gebakken peer. Zelf kies ik er altijd voor om een appel-kaneel ontbijttaartje een dag van te voren te maken, vaak in het weekend. Dan kan de taart de hele nacht opstijven in de koelkast en kan ik maandagochtend lekker en snel ontbijten.

Tips

Als het om een appel-kaneel ontbijttaartje gaat, heb ik wel wat tips voor je. De eerste tip is dat als je dit taartje als ontbijt wilt eten, je het het best een dag van tevoren kunt maken! Als je opstaat hoef je alleen nog de appel te snijden te te bakken voor je van je taartje kunt gaan smullen. De tweede tip is dat je de koek- en speculaaskruiden ook kunt vervangen door kaneel! Handig als je geen koek- en speculaaskruiden in huis hebt. De derde en laatste tip is om eventueel wat noten te hakken en deze door de bodem te mengen. Daar wordt het taartje iets machtiger van, maar net zo lekker!

Ontbijttaart bewaren

Ik kan mij voorstellen dat je een voorraadje aan ontbijttaarten wilt aanleggen. Dat scheelt je veel werk in de ochtenden. Het toeval wil dat je een appel-kaneel ontbijttaartje kunt invriezen om deze langer te bewaren. Dus mocht je de taartjes niet snel genoeg op kunnen of willen eten, dan is dat zeker een optie. Zorg er wel voor dat je het verse fruit dat je bovenop de taart legt, van het appel-kaneel ontbijttaartje afhaalt voor je het invriest. Verpak de ontbijttaart luchtdicht in een plastic zak of afgesloten bakje. In de vriezer blijft de ontbijtaart drie maanden goed. In de koelkast blijven ze twee tot drie dagen goed.

Appel-kaneel ontbijttaartje

Kooktijd 30 minuten Rusttijd 4 uur Totale tijd 4 uren 30 minuten
Een heerlijk appel-kaneel ontbijttaartje als ontbijt.
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Aan de slag

 1. Smelt de kokosolie in klein pannetje en vermaal in de tussentijd de speculaas in de keukenmachine.

 2. Als de kokosolie gesmolten is voeg je de speculaas hier aan toe. Roer goed door elkaar.

 3. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier.

 4. Schep de speculaas in de bakvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat de bodem goed bedekt is.

 5. Week de gelatine in een laagje water tot deze slap wordt.

 6. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los de blaadjes gelatine hier in op.

 7. Zodra de gelatine is opgelost, voeg je de appel-kaneel kwark toe. Roer het mengsel goed door elkaar!

 8. Giet het mengsel vervolgens in de springvorm op de speculaasbodem en zet de springvormen daarna minstens 4 uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven.

 9. Als je de taartjes uit de koelkast haalt, snijd je een appel in blokjes. Deze bak je in een pan even op tot ze goed warm zijn. Dit verdeel je over de taartjes, waarna je er wat koek- en speculaaskruiden overheen strooit.

  Eet smakelijk!

Keywords: Appel, Kaneel, Kwark, Speculaas, Kruiden, Kokos

Share it on your social network

Ga naar de inhoud