De zon schijnt! Je zou het niet meer verwachten na de regen en grijze dagen deze zomer, maar vandaag kun je er niet om heen. Hoewel… we hebben hier vandaag ook wel flink wat buien gehad. Om toch dat zomergevoel te kunnen krijgen, maak ik graag een lekker drankje. Altijd alcoholvrij, maar dat maakt het niet minder lekker! Deze alcoholvrije passievrucht cocktail staat binnen tien minuten op tafel! Instant zomer in een glas en nog makkelijk te maken ook!

Mocktails

Wat is een zomer zonder cocktails of mocktails? Mocktails? Nee, dat is geen spelfout hoor. Mocktails zijn cocktails zonder alcohol. Ze worden voornamelijk gemaakt van frisdranken, vruchtensappen, fruit, siroop, bruiswater… Noem maar op! De term is een samenvoeging van de Engelse woorden mock (niet echt) en cocktail. Ideaal voor als je, net als ik, geen alcohol drinkt en toch wilt genieten van een soort cocktail! Zeg nou zelf, zo’n alcoholvrije passievrucht cocktail ziet er toch veel leuker uit dan een glas water of frisdrank?

Alcoholvrije passievrucht cocktail

Ik vind een lekker drankje echt iets dat niet mag ontbreken als ik lekker in de tuin zit. Daarom maak ik graag iets lekkers. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft er ook helemaal geen gekke dingen voor in huis te halen. In een handomdraai heb je zo een lekkere meloenlimonade, ijskoffie, virgin mojito of alcoholvrije passievrucht cocktail gemaakt! Alles wat je nodig hebt is een aantal passievruchten, limoensap, tropisch sap, vanillesuiker, water en ijs. Je doet alles bij elkaar in een glas en roert het door. Heb je een cocktailshaker of een shakebeker voor bijvoorbeeld eiwit-shakes? Gebruik die! Ik doe alles in een shaker en giet het drankje door een zeefje. Dan zitten er geen pitjes van de passievrucht in, maar als die er wel inzitten smaakt het ook heerlijk!

Alcoholvrije passievrucht cocktail

Kooktijd 10 10 mins Totale tijd 10 minuten
Alcoholvrije passievrucht cocktail met passievrucht, tropisch sap, water, limoensap, vanillesuiker en ijs
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Snijd de vier passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel dit over twee glazen.

  2. Verdeel ook de andere ingrediënten over de glazen en roer de cocktails goed door. Als je een beker hebt die je goed kunt afsluiten, of een speciale cocktailset, dan kun je de cocktails ook daarin mixen!

  3. Garneer je cocktails elk met een halve passievrucht.
     
    Geniet er van!
Keywords: Passievrucht, IJs, Water, Sap, Limoen, Vanille

Share it on your social network

Ga naar de inhoud