Bij warm weer hoort een verfrissend drankje! Ik drink voornamelijk water of thee, maar in de zomer ga ik aan de slag met fruit en (alcoholvrije) cocktails. De frisse smaken en de ijsklontjes maken de drankjes lekker verkoelend. Dit keer werd het een alcoholvrije mojito.

Alcoholvrije mojito

Om je in zomerse sferen te wanen heb je de rum in een mojito niet per sé nodig. Zelf drink ik geen alcohol, dus ik maak voor mijzelf graag een alcoholvrije mojito of een alcoholvrije passievrucht cocktail. Voordeel is dat je er geen kater aan overhoudt. 😉 Een mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt. Een echte klassieker! Van oorsprong komt het drankje uit Cuba. In eerste instantie werden mojito’s als medicijn gebruikt. Een medicijn tegen koorts onder de naam Draque. Het verhaal gaat dat de eerste mojito gemaakt werd door een Engelse piraat, Francis Drake. De limoen zorgde voor vitamine C. In die tijd kwam scheurbuik veel voor door een gebrek aan vitamine C. De rum zorgde voor warmte en het spuitwater verdunde de rum. De reden waarom deze piraat dit drankje maakte is niet helemaal duidelijk. De één zegt dat het een overwinningsdrankje zou zijn, de ander beweert dat hij het dronk om gezond te blijven.  Hoe het ook zit, het drankje is enorm populair geworden. Ook de alcoholvrije mojito!

Zomerse sferen

Een virgin mojito bevat bijna dezelfde ingrediënten als een gewone versie. Alleen wordt de rum vervangen door  7 up. Dat zorgt voor een extra limoensmaakje aan de mojito zonder alcohol. Wil je meer dan één alcoholvrije mojito maken? Geen probleem! Je kunt de ingrediënten gewoon verdubbelen. Zo maak je makkelijk een paar virgin mojito’s tegelijk. Zie je jezelf al zitten, buiten in de zon met een lekker drankje in je hand? Geniet er van. In nog geen vijf minuten heb je een alcoholvrije mojito gemaakt. Wist je dat een kwarktaart met de smaak van een mojito ook lekker is?

Alcoholvrije mojito

Kooktijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Een heerlijke alcoholvrije mojito met munt, limoen en ijs. Heerlijk op een warme zomerdag!
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 1 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Wat heb je nodig?

Cooking Mode Disabled

Aan de slag

  1. Snijd de limoen in zes partjes en doe de helft ervan in een glas.

  2. Voeg de rietsuiker en de blaadjes munt toe en kneus de inhoud van het glas met een stamper of de achterkant van een pollepel.

  3. Stop wat ijsklontjes in het glas en schenk er 7up en spa rood overheen. Roer het drankje met je rietje even goed door.

  4. Garneer met een partje limoen en wat blaadjes munt.

    Geniet er van!

Keywords: Limoen, Suiker, IJs, Bruiswater, Munt

Share it on your social network

Ga naar de inhoud