De zon schijnt, het is zomer… dus tijd voor een drankje! Ik maak ze graag zelf. Altijd alcoholvrij, want zwanger, maar dat maakt het niet minder lekker! Deze alcoholvrije appel cocktail staat binnen vijf minuten op tafel! Super lekker, super simpel en lekker fris! Heerlijk voor tijdens een borrel met vrienden, in de middagzon of tijdens een warme zomeravond.

Wat is een zomer zonder cocktails of mocktails? Mocktails? Nee, dat is geen spelfout hoor. Mocktails zijn cocktails zonder alcohol. Ze worden voornamelijk gemaakt van frisdranken, vruchtensappen, fruit, siroop, bruiswater… Noem maar op! De term is een samenvoeging van de Engelse woorden mock (niet echt) en cocktail. Ideaal voor als je, net als ik, geen alcohol drinkt en toch wilt genieten van een soort cocktail! Op deze site vind je meerdere heerlijke alcoholvrije drankjes terug. Wat denk je bijvoorbeeld van een alcoholvrije passievrucht cocktail, een alcoholvrije mojito of meloenlimonade? Allemaal razendsnel klaar en, net als de alcoholvrije appel cocktail, heerlijk verfrissend op warme dagen.

Om de alcoholvrije appel cocktail te maken heb je maar een paar ingrediënten en wat ijsblokjes nodig. Zelf hou ik er van om het glas extra feestelijk en mooi te maken. In dit geval met een schijfje appel. Op zich zou je dat weg kunnen laten als je er speciaal appels voor moet kopen. Toch geeft het een mocktail net iets extra’s. De appel mocktail is lekker fris, fruitig en zomers.

Heb je geen appelsap in huis, maar wel appels? Ook geen probleem, dan kun je een appel in partjes snijden en in de blender doen met de vlierbloesemsiroop. Het mengsel giet je in een mooi glas, bruiswater, ijsblokjes en munt erbij en klaar ben je. Geniet er lekker van en ik weet zeker dat je de alcoholvrije appel cocktail voor herhaling vatbaar vindt!

Wil je de alcoholvrije appelcocktail voorbereiden voor een feestje of een barbecue? Dat kan! Je kunt zelf een hele kan of dranktap vullen met de mocktail en deze bewaren. Dan kun je het best de ijsblokjes even achterwege laten en de kan in de koelkast bewaren. Als je de mocktail serveert doe je gewoon de ijsblokjes in het glas of je voegt ze toe aan de gehele kan. Of allebei natuurlijk. De muntblaadje worden na verloop van tijd wat slap, deze zou je bij het serveren kunnen vervangen als je dat zou willen.

De appelpartjes ter garnering kun je ook al vooraf maken, maar besprenkel ze dan wel even met citroensap. Doe je dit niet, dan worden de partjes snel bruin en dat ziet er niet zo smaakvol uit. Je kunt uiteraard ook ter plekke even een appeltje in partjes snijden!

Geniet van de verfrissende smaak van de zomer, het hele jaar door, met deze alcoholvrije appelcocktail. Maak het vandaag nog en laat je verrassen door de natuurlijke zoetheid en sprankeling van dit heerlijke drankje!

Alcoholvrije appel cocktail

Kooktijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten
Alcoholvrije appel cocktail met appelsap, vlierbloesemsiroop, bruiswater, ijsblokjes en munt
Moeilijkheidsgraad: Beginner Porties: 2 Beste seizoen: Zomer

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Neem twee mooie glazen en zorg dat elk glas voorzien wordt van wat ijsblokjes.

  2. Schenk de appelsap in de glazen, voeg de vlierbloesemsiroop toe en vul het glas verder met bruiswater. In mijn geval was dat ongeveer 100 ml per glas, het kan zijn dat je meer of minder nodig hebt. Dat is afhankelijk van de grootte van je glazen.

  3. Roer de alcoholvrije appel cocktails goed door en garneer met wat muntblaadjes en een schijfje appel.

    Geniet er van!

Keywords: Appelsap, Vlierbloesemsiroop, Bruiswater, Munt, IJsblokjes, Appel

Share it on your social network

Ga naar de inhoud