Tips Uncategorized

Mijn 5 favoriete recepten van 2020

Tiramisu met passievrucht en mango

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Hoog tijd dus om even terug te blikken met mijn 5 favoriete recepten van 2020! Wat een jaar is het geweest hè? Waar we het jaar nog vol plannen begonnen, vielen die al snel in duigen door een groot virus dat de kop op stak.

Persoonlijk hebben Koen en ik daar veel zorgen om gehad. Vanwege mijn gezondheid, maar ook omdat wij onze bruiloft in het water zagen vallen. Gelukkig kon het met wat aanpassingen en minder gasten toch doorgaan. Ondanks alles kunnen wij terugkijken op een heel bijzonder jaar. Hopelijk heb jij je er ook doorheen kunnen slaan en je mooie momenten om op terug te kijken! Ik sluit dit jaar weer af met mijn 5 favoriete recepten. Het was lastig kiezen, maar de volgende recepten staan op de lijst:

Veel leesplezier en ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, geluk en gezondheid in 2021!

Appeltaart

Deze appeltaart maakte ik voor het eerst in 2018, op verzoek van mijn (toen nog) vriend. Hij wilde graag een appeltaart met een “harde korst” omdat hij dat als klein mannetje bij zijn oma at. Hij vond dat altijd zo lekker dat hij het voor zijn 29e verjaardag ook wel weer eens wilde eten. Ik heb Koen flink uitgehoord om alle details van de taart te horen en ben de uitdaging aangegaan. Gelukkig is de taart goedgekeurd en ik maak ‘m nog steeds regelmatig.

Pasta aglio e olio

Het gerecht, pasta aglio e olio, is je wellicht bekend door de film Chef. In deze film uit 2014 begint Chef Casper, na zijn ontslag bij een vooraanstaand restaurant, met hulp van zijn ex-vrouw en zoon een eigen foodtruck. Tijdens een roadtrip met zijn restaurant op wielen, herontdekt Casper zijn passie voor koken. Ik vind dit echt een prachtige film, waarin Casper de deze pasta maakt om indruk te maken op zijn date. Overigens komen er nog veel meer prachtige gerechten voorbij in de film, die je allemaal wel zou willen proeven. Ik wel in elk geval!

Dit is naast pasta carbonara mijn favoriete pasta. Het is vreselijk eenvoudig, maar waanzinnig lekker. Om een lekkere pasta te maken heb je niet veel nodig, dat bewijzen de recepten voor pasta cacio e pepepasta chicken alfredo en pasta carbonara. Deze pasta aglio e olio hoort wat mij betreft ook in dit geweldige rijtje thuis.

Tiramisu met mango en passievrucht

Tiramisu zal bij de meeste mensen wel eens op tafel gestaan hebben. Het is een heerlijk dessert waar je ook geweldig mee kunt variëren. Ik heb voor ons Kerstdiner deze tiramisu met passievrucht en mango gemaakt. Heel fris en niet te machtig, dus na een flinke maaltijd heb je hier zeker nog ruimte voor! Sowieso houd ik altijd wat ruimte als er tiramisu op de kaart staat of in huis is. Het is mijn all time favoriet onder de desserts. Deze frisse variant doet niet voor het origineel onder.

Ontbijttaart met bosvruchten

Van deze ontbijttaart met bosvruchten word ik altijd heel blij! Ik vind ‘m leuk om te maken en een feestje om te eten. Ik ben sowieso dol op ontbijttaarten, groot en klein. Mijn favorieten, naast natuurlijk deze taart, zijn dit ontbijtaartje met appel, kaneel en speculaas en dit ontbijtaartje met gebakken peer. Zelf kies ik er altijd voor om een ontbijttaart een dag van te voren te maken, vaak in het weekend. Dan kan de taart de hele nacht opstijven in de koelkast en kan ik maandagochtend lekker en snel ontbijten. Ideaal en daarom moest dit recept op mijn lijstje m et 5 favoriete recepten van 2020!

Gezondere kapsalon

Iets dat ik altijd erg lekker vind is een kapsalon. Ik eet het graag maar heb er daarna altijd buikpijn van. Het is voor mij persoonlijk altijd net iets te vet en te veel. Het leek mij daarom een goed idee om zelf eens een gezondere versie te maken, met verse patat die je afbakt in de oven en met kipfilet. De smaak was geweldig en ik had dit keer geen buikpijn, win-win dus! Sindsdien maken we deze kapsalon geregeld en dus hoort hij zeker tussen de favorieten van 2020 thuis.

Dit waren mijn 5 favoriete recepten van 2020! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie kunnen geven. Alle foto’s zijn linkjes naar de recepten, zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt. Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken . Ben je benieuwd naar mijn favorieten van vorig jaar? Lees hier over mijn 5 favoriete recepten van 2019.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud