Tips Uncategorized

Mijn 5 favoriete recepten van 2019

Een kom soep, gemaakt met pompoen, tomaat, winterpeen, ui, knoflook en kookroom. Lekker met vers brood. Dit gerecht staat ook in mijn 5 favoriete recepten van 2019!

Het jaar 2019 is bijna voorbij. Hoog tijd dus om even terug te blikken met mijn 5 favoriete recepten van 2019! Dit jaar ben ik dit foodblog begonnen. Het kwam voort uit mijn Instagramaccount @nandaskeuken, waar ik mijn gerechten deelde. Steeds vaker werd mij naar het recept gevraagd, waardoor ik op het idee kwam deze te bundelen op een website. Heel veel recepten heb ik niet uitgewerkt, maar wel meer dan voldoende om mijn 5 favoriete recepten samen te stellen. De volgende recepten staan op de lijst:

Veel leesplezier en ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, geluk en gezondheid in 2020!

Appel-kaneel ontbijttaartje

Dit appel-kaneel ontbijttaartje is een hele leuke en lekkere manier om je dag mee te beginnen! In principe is de basis kwark, maar dan in een ander jasje. Ik ben gek op ontbijttaartjes, dus in mijn vijf favorieten mag deze zeker niet ontbreken. Altijd een feestje om je dag met taart te beginnen toch? Het kost je een half uurtje om 2 van deze ontbijttaartjes te maken. Daarna moet je nog even geduld hebben zodat ze op kunnen stijven. Daarom is mijn tip om ze de avond van tevoren te maken, dan zijn ze in de ochtend klaar om gegeten te worden. Wil je meer lekkere ontbijtjes om uit te kiezen? Hier vindt je het totaaloverzicht van alle ontbijtjes!

Mug cake met chocolade en amandelen

Net zo’n ontbijtfeestje wordt het met een mug cake met chocolade en amandelen. Hartstikke simpel en zo ontzettend lekker. In 7 minuten staat het op tafel! Deze mug cake is trouwens ook heel makkelijk als je onverwacht bezoek krijgt. Je doet alle ingrediënten in een mok, even in de magnetron en klaar ben je! Makkelijk, snel en verrukkelijk, wat wil je nog meer?

Kipstoofpotje met naanbrood

Één van mijn favoriete recepten van 2019: een kipstoofpotje met naanbrood. Het staat hoog op mijn lijstje met warme maaltijden. Je maakt het in een half uurtje en je kunt er bijna alle groenten in verwerken die je nog in de koelkast hebt liggen. Ook mango en appel maken deel uit van de ingrediënten waardoor het, in plaats van zwaar, juist een heel licht stoofpotje is. Heerlijk met een frisse komkommersalade erbij en het naanbrood maakt het gerecht compleet! Je hoeft geen chef te zijn om heerlijke gerechten op tafel te toveren, dit kipstoofpotje is daar het bewijs van.

Homemade granola

Als ik iets lekker vind als ontbijt dan is het Griekse yoghurt met homemade granola! De meeste granola’s in de winkel hebben veel onnodige toevoegingen en dat is jammer en helemaal niet nodig. Ik heb met verschillende recepten geëxperimenteerd en kwam uiteindelijk op deze heerlijke combinatie uit. Standaard staat er in mijn keuken een grote pot homemade granola. Eens per twee á drie weken maak ik weer een voorraad en kunnen Koen en ik weer vooruit. 

Homemade granola

Pompoensoep

Pompoensoep is een echt herfstig gerecht, pompoen is dan ook een echte herfstgroente en heel veelzijdig. Ik ben dan ook dol op deze soep en maak jaarlijks een hele grote pan vol. Pompoensoep kun je makkelijk bewaren zodat je er op een later moment ook nog van kunt genieten. In de vriezer blijft het tot drie maanden goed. Handig dus om er een voorraadje van aan te leggen zodat je de hele herfst en winter kunt genieten van zelfgemaakte pompoensoep.

Dit waren mijn 5 favoriete recepten van 2019! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie kunnen geven. Alle foto’s zijn linkjes naar de recepten, zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt. Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud