Tips

Mijn 10 favoriete recepten van 2023

Hotdogs deluxe met kipworstjes, spek, kaas, groenten, saus en uitjes.

Het jaar 2023 is bijna voorbij. Hoog tijd dus om, net als voorgaande jaren, terug te blikken met mijn favoriete recepten. Dit keer heb ik overigens niet zelf de keuze gemaakt, maar heb ik dit lijstje gebaseerd op de recepten die bij jullie het populairst waren. Ik heb daarvoor gekeken naar de bezoekersaantallen van de recepten op deze site, maar ook naar de statistieke op social media. Eerlijk gezegd is het een heel leuk overzicht geworden en komen jullie favorieten redelijk overeen met die van mij.

Het is een roerig jaar geweest in Nanda’s Keuken en het hele huis eigenlijk. Hopelijk komen we in 2024 allemaal in wat rustiger vaarwater terecht. Dan zal ik misschien nog wel een blog aan 2023 wijden. Voor nu staat alvast vast dat 2024 een jaar vol veranderingen gaat worden. In ieder geval op het gebied van werk. Dat is iets waar ik heel erg naar uitkijk, maar wat ik ook écht heel spannend vind. Enerzijds omdat ik zin heb in een nieuwe frisse start, anderzijds omdat ik geen idee heb wat en waar die start precies zal zijn. Ik hoop het te gaan ontdekken.

Maar goed, terug naar waar dit blog uiteindelijk over gaat! Ik heb 10 favoriete recepten uitgezocht voor dit lijstje, hieronder volgt alvast een voorproefje:

Veel leesplezier en ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, geluk en gezondheid in 2024!

Als je op zoek bent naar een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee, dan is een tompouce, of tompoes net wat je voorkeur heeft, zeker een aanrader! Deze lekkernij bestaat uit twee lagen bladerdeeg, gevuld met een romige vanillecrème en afgewerkt met een laagje zoete glazuur. Aangezien Koningsdag al bijna om de hoek staat is het natuurlijk hartstikke leuk om ze zelf te maken!

In dit recept lees je alles over mini worstenbroodjes. Brabantse worstenbroodjes kent iedereen in Nederland natuurlijk. Ik ben er dol op en heb ze ook al eens bij een échte Brabantse bakker mogen maken. Wat een heerlijkheid! Laatst zat ik daar eens aan terug te denken en bedacht dat het ook hartstikke lekker kan zijn om zelf mini worstenbroodjes te maken. Maar ja, dat deeg dat moet rijzen en dan ben je toch zo een hele tijd bezig. Met dit recept niet! Ik heb een shortcut gevonden, zodat je in 45 minuten al verse, warme worstenbroodjes uit je oven haalt. 

Lekkere hapjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn! Dat bewijzen deze Oreo truffels wel. Met maar drie (!) ingrediënten en wat decoratie zet je iets heerlijks neer. Je gebruikt voor Oreo truffels monchou, Oreo koekjes en roze chocolade. De decoratie kun je overigens zelf kiezen, maar omdat het bijna Valentijnsdag is vond ik sprinkels in de vorm van hartjes wel heel toepasselijk! Dit recept was hier thuis een hele grote hit en zeker één van onze favoriete recepten van 2023!

Jullie wilden massaal iets verrassends maken voor Sinterklaas! En ik had iets heel lekkers voor je, namelijk een recept voor Sinterklaasbrood. Niet zomaar één ook! Een Sinterklaasbrood met pepernoten, eh… ik bedoel kruidnoten, speculoos en witte chocolade. Als dat geen feest is, dan weet ik het ook niet meer.  Nou, een feestje werd het! Hartstikke leuk op social media jullie Sinterklaasbroden te zien, over favoriete recepten gesproken! Blijf jouw versies van mijn recepten ook zeker met mij delen, dat vind ik super leuk!

Ben je op zoek naar een origineel en smaakvol dessert voor een speciale gelegenheid? Maak dan deze ijstaart met witte chocolade en citroen! Want wat is er nou beter dan dat? Een heerlijke, simpele ijstaart maken. Hartstikke makkelijk en snel, echt iedereen kan dit dessert maken! Dit recept was met Pasen een grote hit, maar werd ook rond Kerst goed bekeken.

Dit eenvoudige recept is perfect om in de drukke Decembermaand te maken. Het deeg is in no-time klaar en het uitrollen en uitsteken vind ik zelf altijd heel rustgevend. Daarnaast zijn de koekjes ook nog eens heel erg lekker! Kortom dit recept voor kerstkoekjes is een must om te maken en mee te ontspannen.

Pasta arrabiata is hartstikke simpel en hartstikke lekker. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het staat razendsnel op tafel. Het is een recept dat hier regelmatig op tafel staat en dat ook één van jullie favoriete recepten lijkt te zijn. Dat snap ik helemaal! De pittige pasta arrabiata met gepofte tomaatjes, knoflook en Spaanse peper is een fantastisch gerecht!

Gebakken gnocchi vind ik ontzettend lekker en het leent heel goed zich voor heel diverse recepten. Ik had nog een verpakking gnocchi in huis en zocht in de keuken de andere ingrediënten erbij. Het resulteerde in een heerlijk gerecht dat ik natuurlijk uitgeschreven en gefotografeerd heb. Zo kun jij er ook van genieten.

Tijd voor een makkelijke en redelijk snelle taart. Je hebt hiervoor maar 5 ingrediënten nodig: bladerdeeg, suiker, kaneel, roomboter en peren. Wat je daarmee gaat maken? Een peren tarte tatin natuurlijk! Hartstikke lekker en ideaal als je visite krijgt en geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan of iets bij de bakker te halen. Het kost 40 minuten tijd, maar dan heb je ook wat.

Peren tarte tatin

Hotdogs zijn natuurlijk fantastisch om zelf te maken en nog lekkerder ook! Hierbij deel ik dan ook een luxe hotdog recept met je. Deze fancy hotdogs zijn gemaakt met een hard broodje, kipworstjes omwikkeld met spek, gesmolten kaas en meer! Ultiem comfort food dus. Ook dit is een recept dat hier in huis groot favoriet is!

Dit waren mijn 10 favoriete recepten van 2023! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie kunnen geven. Alle foto’s zijn linkjes naar de recepten, zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt. Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken . Ben je benieuwd naar mijn favorieten van voorgaande jaren? Lees hier mijn favorieten van 2020 en hier mijn favoriete recepten van 2021 en de favoriete recepten van 2022.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud