Tips

Mijn 10 favoriete recepten van 2022

Hangop met verse aardbeien is een van mijn favoriete recepten. Een heerlijk dessert met de smaak van vanille, verse aardbeien en een eetlepel granola

Het jaar 2022 is bijna voorbij. Hoog tijd dus om even terug te blikken met mijn favoriete recepten! In 2020 en 2019 waren dat 5 recepten. Net als vorig jaar vond ik de keuze zo moeilijk dat ik je mijn 10 favoriete recepten van 2022 geef. Dit jaar heb ik zoveel leuke recepten gemaakt, waaronder één hele bijzondere. Inmiddels kan ik op de site ook goed zien wat jullie favoriete recepten zijn. Dat vind ik zo leuk!

Privé was het een heel bijzonder jaar. Koen en ik zijn eindelijk in ons nieuwe huis gaan wonen. De oplevering heeft even op zich laten wachten, maar dan hebben we nu ook echt een plekje van ons zelf! Daarnaast zijn wij in augustus de trotse ouders geworden van een prachtige zoon. Hij is zo ontzettend lief, met schitterende blauwe ogen en een hele grote tandenloze lach! We zijn echt hartstikke gek op hem! Het was voor ons zeker niet vanzelfsprekend om een kind te krijgen, dus we zijn eindeloos dankbaar.

Omdat ik dit jaar erg druk geweest ben met klussen, verhuizen, zwanger zijn en wennen aan een leven als moeder zijn er minder recepten online gekomen dan voorgaande jaren. Ik heb er 10 uitgezocht voor het lijstje van mijn 10 favoriete recepten van 2022, hier alvast een voorproefje van wat je tegen kunt komen:

Veel leesplezier en ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, geluk en gezondheid in 2023!

Kaiserschmarrn

Wie weleens in Oostenrijk is geweest kent ongetwijfeld kaiserschmarrn. Maar ook als je er nooit geweest bent zegt de naam van dit heerlijke dessert je misschien wel iets. Het is een luchtige zoete pannenkoek, die in stukjes geserveerd wordt met poedersuiker en compote. Je maakt het ook heel gemakkelijk en snel zelf in je eigen keuken! Ik maak het in de winter heel graag en eet het zelfs wel eens als ontbijt. Moet kunnen toch?

Glas-in-loodkoekjes

Van koekjes word ik altijd heel blij! Ik vind ze heerlijk om te eten en heel leuk om te maken. Hartige kaasvlinders, griezelige Halloweenkoekjes of koffiebroodjes, alles is goed. Het allerleukst vind ik het om koekjes te maken voor een speciale gelegenheid, zoals deze glas-in-loodkoekjes. Ze zijn perfect voor Valentijnsdag, Moederdag of Vaderdag en ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. We hebben alleen een zoektocht moeten doen voor we de juiste roze snoepjes hadden gevonden. Gelukkig voor jou tip ik je in het recept waar jij ze kunt vinden! 😉

Hangop met aardbeien

Hangop is een heerlijk ouderwets Nederlands dessert. Ik ben er gek op en maak het graag zelf. Deze hangop met aardbeien heeft de smaak van vanille, de verse aardbeien en granola maken het toetje helemaal af. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen, het is gewoon hartstikke lekker!

Speculoos truffels

Lekkere hapjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn! Dat bewijzen deze speculoos truffels wel. Met maar vier ingrediënten en wat decoratie zet je iets heerlijks neer. De decoratie kies je zelf, ik koos voor blauw/witte en roze/witte decoratie omdat Koen en ik in de zwangerschap, aan de hand van deze truffels, onze familie hebben laten weten of wij een jongetje of een meisje verwachten. Dit is dan ook het meest bijzondere recept van dit jaar!

Wentelteefjes

Ben je op zoek naar een heerlijk ontbijtje? Dan moet je deze wentelteefjes zeker maken! In een kwartiertje staan ze op je tafel. Lekker met vers fruit en gehakte hazelnoten. Al voordat ik echt zelf kookte vond ik het heerlijk om zelf wentelteefjes te bakken. Ik experimenteerde lekker met de ingrediënten en uiteindelijk werd dit mijn favoriet!

Loaded nacho’s

Deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt, Cheddar, Goudse kaas, kruiden en heel veel groenten is ultiem comfortfood. Loaded nacho’s zijn hier in huis altijd een hit. We eten lekker samen uit de schaal, maken er een sausje bij en genieten maar! Lekker snel en makkelijk te maken en de nachoschotel is, net als chili cheese fries. Ook heel smakelijk bij een borrel of met een lekker frisse salade erbij.

Alcoholvrije appel cocktail

Om de alcoholvrije appel cocktail te maken heb je maar een paar ingrediënten en wat ijsblokjes nodig. Zelf hou ik er van om het glas extra feestelijk en mooi te maken. In dit geval met een schijfje appel. Op zich zou je dat weg kunnen laten als je er speciaal appels voor moet kopen. Toch geeft het een mocktail net iets extra’s. De appel mocktail is lekker fris, fruitig, zomers én heel feestelijk!

Warme chocolademelk

Wat is er lekkerder dan heerlijk op de bank met een dekentje en een warme chocolademelk, een heerlijke film kijken? Vrij weinig als je het mij vraagt. De lekkerste warme chocolademelk maak je natuurlijk zelf. Je hebt 10 minuten van je tijd nodig en maar 3 ingrediënten: volle melk, chocolade en zout. Ik leg hier onder met alle liefde uit hoe je het maakt. Dit is wat mij betreft het allerlekkerste warme chocolademelk recept!

Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier is één van mijn all time favorieten! Het recept moest dus echt op dit lijstje komen te staan. Ik heb het dit jaar met Kerst gemaakt. Twee dagen achtereen heeft er hier een grote pan met heerlijk stoofvlees op het fornuis gestaan.

Camembert met noten en karamel

Als je in de herfst of in de winter zin hebt in iets heerlijks bij de borrel, dan is camembert met karamel en noten een echte aanrader. Het is supersimpel, maar zo lekker! Hieronder leg ik je uit wat het is, in het recept leg ik je uit hoe je het maakt. Je hebt in ieder geval nodig pecannoten, karamel, zeezout en een takje rozemarijn. De karamel kun je overigens zelf maken, maar je kunt ook kant en klare karamelsaus kopen als je dat makkelijker vindt! 

Camembert met karamel en noten

Dit waren mijn 10 favoriete recepten van 2022! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie kunnen geven. Alle foto’s zijn linkjes naar de recepten, zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt. Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken . Ben je benieuwd naar mijn favorieten van voorgaande jaren? Lees hier mijn favorieten van 2020 en hier mijn favoriete recepten van 2021.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud