Tips

Mijn 10 favoriete recepten van 2021

Een heerlijk herfstige pumpkin pie, een pompoentaart met bodem van speculaas

Het jaar 2021 is bijna voorbij. Hoog tijd dus om even terug te blikken met mijn favoriete recepten! In 2020 en 2019 waren dat 5 recepten, dit jaar vond ik de keuze zo moeilijk dat ik je mijn 10 favoriete recepten van 2021 geef. Dit jaar heb ik zoveel leuke recepten gemaakt, waaronder ook een aantal samenwerkingen. Ik ben er echt heel trots op en ben benieuwd wat jullie favoriete recepten uit Nanda’s Keuken zijn!

Ook privé was het een mooi jaar. Koen en ik zijn druk bezig met de voorbereiding van onze verhuizing en we hebben in juni onze eerste trouwdag gevierd. We hadden gehoopt de bruiloft dunnetjes over te kunnen doen met alle vrienden en familie. Het werd een klein feestje met onze ouders, broer en schoonzus en zus en zwager. Ook hartstikke leuk!

Ik hou jullie niet langer op, hier komen mijn 10 favoriete recepten! Zoals ik zei was het lastig kiezen, maar de volgende recepten staan op de lijst:

Veel leesplezier en ik wens je een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, geluk en gezondheid in 2022!

Cruffins met blauwe bessen

Het zijn geen muffins en geen croissants, dit zijn cruffins. Een hemelse mix van een muffin en een croissant. Eigenlijk gewoon een croissant gebakken in de vorm van een muffin. Cruffins met blauwe bessen zijn makkelijker te maken dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Ik vind ze heerlijk om te maken en eet ze graag als ontbijt.

Lemon bars

Ik geniet volop van mooie dagen in het voorjaar en de zomer, zeker van het feit dat het dan ook weer langer licht is. Dat vind ik toch altijd fijner dan de donkere wintermaanden. Als ik aan het voorjaar en de zomer denk, dan denk ik aan citroen. Lekker fris en lichtzuur. Citroen is heerlijk in pasta aglio e oliozelfgemaakte kruidenboter of natuurlijk als lemon curd. Een echte smaakmaker en naar mijn idee enorm onderschat. Haal het zomerse gevoel in huis met deze frisse, lichtzure gebakjes met heerlijke citroenlaag.

Vegan curry met mango

Met slechts zes ingrediënten kun je een heerlijke vegan curry op tafel zetten. De curry is makkelijk te bereiden en binnen 20 minuten klaar. Ideaal voor na een drukke werkdag of als je  niet veel tijd hebt om te koken maar wel iets heel lekkers wilt eten.  Ik heb dit recept gemaakt nadat ik tijdens een cursusdag lunchte met een mangocurry. Die was lekker, maar ik had het gevoel dat er meer uit te halen was. Daarom ging ik zelf aan de slag en inmiddels staat deze vegan curry regelmatig bij ons op tafel.

Albondigas

Albondigas zijn Spaanse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. In elke tapasbar kom je ze tegen, en terecht want ze zijn heerlijk! Het recept is heel makkelijk, laat je dan ook niet afschrikken door het lijstje met ingrediënten. Als je eenmaal zelf eens albondigas gemaakt hebt, dan zullen ze gegarandeerd vaker op tafel staan! Wij zijn echt enorm fan en maken ze graag. Een hele goede reden om albondigas op het lijstje van mijn 10 favoriete recepten van 2021 te zetten!

Gebakken ravioli

Als je een beetje tussen de hoofdgerechten heb gekeken op deze site, dan zal je iets opgevallen zijn. Koen en ik zijn dol op pasta. Wekelijks staat er hier in huis een pastagerecht op het menu. Van spaghetti carbonara tot lasagne. Gebakken ravioli is een heel goed gelukt experiment, al zeg ik het zelf! Een absolute aanrader als je, net als wij, van pasta houdt. Lekker om als verrassende snack op tafel te zetten.

Gebakken ravioli

Gebakken ravioli met een krokant jasje van paneermeel, kaas en kruiden. Heerlijk als lunch of snack. pinit

Pasta carbonara

Mijn favoriete maaltijd is pasta carbonara! Het liefst maak ik het zelf, volgens mijn eigen recept. Ik zal absoluut niet zeggen dat dit hét originele recept is of dat het helemaal op z’n Italiaans is. Dat is het niet! Ik maak het op mijn manier en wij vinden ‘m thuis gewoon het allerlekkerst. Need I say more? Dit recept moest op deze lijst staan!

Pasta carbonara

Borrelbrood

Hou jij er ook van om met weinig moeite iets lekkers op tafel te zetten? Dan is dit borrelbrood echt iets voor jou! Ik gebruikte een stokbrood, maar je kunt ook een mooi rond brood of een ciabatta gebruiken. Dit brood is gevuld met kruidenboter, plakjes kaas en verse kruiden. Je kunt het met een kop soep als lekkere lunch eten, maar bij een borrel is dit ook heerlijk… als je het zou willen delen tenminste!  Wij maken dit borrelbrood graag bij een kop soep op zondagavond. Lekker makkelijk en snel!

Mini frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes, ik heb jaren gehad dat ik ze meerdere keren per week at. Ik zat op de middelbare school en tijdens een tussenuur liepen we altijd even naar de supermarkt verderop in de straat. Daar haalden we deze broodjes of saucijzenbroodjes en energydrank. Veel lekkerder dan de boterhammen van thuis!  Nog steeds vind ik een frikandel in bladerdeeg op z’n tijd wel lekker, maar dan het liefst zelfgemaakt. Wat een hit is dit recept! Niet alleen bij ons in huis, maar ook bij jullie!

Alcoholvrije passievruchtcocktail

Om het hele jaar door toch dat zomergevoel te kunnen krijgen, maak ik graag een lekker drankje. Altijd alcoholvrij, maar dat maakt het niet minder lekker! Deze alcoholvrije passievrucht cocktail staat binnen tien minuten op tafel! Instant zomer in een glas en nog makkelijk te maken ook! Wat wil je nog meer?

Pumpkin pie

Als er één taart is die je in de herfst móet maken, dan is het pumpkin pie. Pompoentaart is zo ontzettend lekker, dat wil je echt een keer geproefd hebben. Hoe kan dat nou beter, dan het zelf te maken? Eerlijk is eerlijk, je moet er geduld voor hebben om de taart goed te laten afkoelen en opstijven, maar dan heb je ook echt de allerlekkerste pumpkin pie ever! Deze pumpkin pie is per toeval langs een heel testpanel gebracht en unaniem is iedereen het hier over eens.

Dit waren mijn 10 favoriete recepten van 2021! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie kunnen geven. Alle foto’s zijn linkjes naar de recepten, zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt. Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken . Ben je benieuwd naar mijn favorieten van voorgaande jaren? Lees hier over mijn 5 favoriete recepten van 2019 en hier mijn favorieten van 2020.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud