Persoonlijk

It’s my birthday! 34 Weetjes over mij.

Nanda

It’s my birthday!

Vandaag is het 21 mei en dat betekent dat ik jarig ben! Dit jaar blaas ik 34 kaarsjes uit en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Dit jaar leek het mij een leuke gelegenheid om jullie meer over mijzelf te vertellen. Eerder deelde ik op Instagram al meerdere posts waarin ik mijzelf voorstel (deze en deze bijvoorbeeld), dit keer heb ik er een heel artikel van gemaakt. Voor de gezelligheid heb ik er ook wat foto’s van mijzelf tussen gezet, om je er een beeld bij te geven. Hieronder lees je 34 weetjes over mij. Allemaal dingen die je nog niet eerder over mij hebt kunnen lezen. Hou je vast, hier komen ze!

34 weetjes over mij

1. Ik ben ontzettend onhandig. Maar echt! Mijn foto staat nog net niet bij het woord “onhandig” als je er een woordenboek op na slaat. Ik loop tegen deurklinken en deurposten, ik struikel over mijn eigen voeten, laat van alles uit mijn handen vallen, pennen vliegen mij om de oren als ik ze vast probeer te houden. Onhandig dus, of misschien ook een beetje lomp…

2. Mijn naam wordt heel vaak verkeerd gespeld, al vanaf ik klein was. Snap ik, Nanda is een naam die niet vaak voor komt. Toch kan ik hier niet altijd even goed tegen, zeker niet als ik een mail stuur waar mijn naam onder staat. Nada, Amanda, Jolanda, Wijnanda, Wanda, Manda en Landa, ik heb ze allemaal voorbij zien komen.

3. Ik kan heel goed stilzitten en stil zijn. Zo heb ik ooit bij mijn ouders in de woonkamer op de bank een boek zitten lezen voor school. Mijn moeder liep geregeld de woonkamer in en uit om alles klaar te zetten voor het avondeten om vervolgens naar boven te roepen dat ik naar beneden moest komen om te eten. Ze had me al die tijd niet gezien of gehoord terwijl ik vlakbij haar zat. Ook mijn man is mij geregeld kwijt in huis als hij mij al een tijdje niet heeft gehoord.

4. Mijn lievelingskleur is groen. Ik vind het een hele leuke kleur en het komt al jaren terug in mijn leven. Toen ik bij mijn ouders woonde was mijn kamer groen, maar echt heftig groen. Nu is één van de muren in de woonkamer groen en ik heb veel groene kleding in mijn kast liggen en hangen.

5. Groene vingers heb ik dan weer niet. Ik kan zelfs bamboe en cactussen dood laten gaan. Gelukkig heb ik sinds kort een app op mijn telefoon die mij er aan herinnert wanneer de twee (meer is niet verantwoord denk ik) planten in huis water moeten krijgen.

6. Aan mijn manier van lopen kun je precies horen waar ik mij bevind. Ik loop namelijk niet normaal, ik stamp meer. Al mijn hele leven loop ik rond als een klein stampend kamerolifantje. Regelmatig heb ik geprobeerd dit af te leren, maar dat lukt me dan weer net niet.

7. Te laat komen is iets waar je mij zelden op zult betrappen. Ik ben zelfs altijd irritant vroeg. Alle mogelijke scenario’s calculeer ik in als ik ergens een afspraak heb. Heel soms komt het toch voor dat ik te laat ben, dan bied ik meerdere keren mijn excuses aan en leg ik uitgebreid uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik kan mij er ook echt heel rot over voelen. Is een ander een keer te laat? Geen probleem, kan gebeuren.

8. Ik kan slecht tegen bloed. Ziekenhuisseries zal je mij niet snel zien kijken en als ik ze al kijk dan zit ik een groot deel van de tijd met mijn handen voor mijn ogen. Vreselijk! Ook verhalen over bloed, verwondingen, operaties of iets in die trant, hoor ik liever niet. Ik denk in beelden en zie alles wat je me vertelt voor me, alleen dan een paar keer heftiger dan het in werkelijkheid was.

9. Koen en ik hebben elkaar twee keer voor het eerst ontmoet. De eerste keer waren we 5 (ik) en 3 (Koen) en was ik met mijn broer (toen ook 3) mee naar het carnaval op de creche (zie foto hierboven). Er is een foto waar wij alle drie op staan, die heeft al die tijd in mijn fotoalbum gezeten. Bijna 17 jaar later hebben we, inmiddels 21 en 19, elkaar ontmoet tijdens een nieuwjaarsfeest in een dorpshuis. In dat jaar kregen wij verkering. Op de vraag wanneer wij elkaar voor het eerst ontmoet hebben zijn dus twee antwoorden te geven, in 1993 en in 2009! 

10. Ik kan heel erg besluiteloos zijn. Vraag mij wat ik vanavond wil eten, wat ik wil doen of wat ik op tv wil kijken en ik kan het je niet vertellen. Bij dit soort vragen krijg ik enorme keuzestress. Dat heb ik overigens ook als ik alleen thuis ben en voor mijzelf eten moet maken. Ik kan dan gewoon niet kiezen wat ik wil eten. Het voelt dan alsof elke keuze de verkeerde is, het moet gewoon het allerlekkerst zijn. Maar wat dat dan is? Toch zijn er ook dingen waarbij ik heel goed weet wat ik wil hoor. Onze nieuwe keuken hadden we in no-time uitgezocht, evenals de badkamer. Geen probleem!

11. Je las het in het punt hierboven, we hebben een nieuwe keuken en badkamer uitgezocht. Dat komt omdat we eind vorig jaar een nieuwbouwhuis hebben gekocht! Ons eerste koophuis! We zijn razend enthousiast en waanzinnig blij en dankbaar dat dit kon. Wanneer we exact gaan verhuizen is nog niet bekend, maar vermoedelijk wordt het huis eind van dit jaar opgeleverd.

12. Mijn favoriete chocolade is die met hazelnoot. Ik ben hier echt ontzettend dol op! Andere smaakjes vind ik ook wel lekker hoor, maar er gaat wat mij betreft niets boven melkchocolade met hazelnoten.

13. Mijn geluksgetal is 13. Gewoon omdat het kan!

14. Sinds kort drink ik koffie. Dat het voornamelijk warme melk met een beetje koffie is, daar zullen we het maar niet over hebben. Voorheen dronk ik eigenlijk altijd thee, nog steeds drink ik dit het meest. Eind vorig jaar hebben we een fancy koffieapparaat gekocht waarmee we onder andere espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato kunnen maken. Sindsdien drink ik meerdere keren per week een latte macchiato met veel melk en een beetje, vrij slappe koffie. 

15. De reistijd naar mijn werk is (normaal gesproken) anderhalf uur. Niet per dag, maar anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Om je een beeld te geven: voor de lockdowns ging ik om half 7 van huis weg en kwam ik iets voor 8 uur op kantoor aan. Aan het eind van de werkdag ging in om 4 uur weg van kantoor en was ik om half 6 thuis. Ik ga met de auto naar het station, dan met de stoptrein naar Utrecht en eenmaal daar op het station moet ik nog een stukje lopen. De hele situatie nu, waarin ik alleen thuis mag werken, levert mij echt tijdwinst op! Ook onze verhuizing gaat tijdwinst opleveren, de reistijd is dan nog maar iets meer dan een uur per dag. 

16. Koen en ik hebben geen huisdieren. Vroeger had ik die wel, wij hebben thuis konijnen, cavia’s, vissen, kippen en een kanarie gehad. Niet allemaal tegelijkertijd trouwens. Koen heeft altijd een hond gehad. We vinden dat we te veel van huis zijn om een huisdier te hebben, maar mogelijk wordt dit anders als we na deze pandemie meer vanuit huis blijven werken. We zouden dan graag een hondje willen.

17. Ik ben een echt boyband-meisje. Vanaf mijn negende ben ik groot fan van de Backstreet Boys en nog altijd vind ik hun muziek echt heel tof! Daarom was ik waanzinnig blij dat ik in 2019 voor het eerst in mijn leven naar hun concert in Amsterdam kon. Ik voelde me weer helemaal dat kleine meisje van 9. Ik hou trouwens van heel veel muziek, het genre maakt niet echt heel veel uit al zijn er ook wel stijlen waar ik minder mee heb.

18. Mijn nagels hebben altijd een leuk kleurtje. Dat doet een hele lieve vriendin sinds 2017, iedere vier weken, met heel veel geduld. Mijn eigen nagels zijn vrij dun dus ze worden iets verstevigd en daarna volgt een mooie kleur met zo nu en dan glitters, een printje of confetti. 

19. Mijn favoriete film is Chef. Een Amerikaanse film uit 2014. Het gaat over een chef-kok die ontslagen wordt en een nieuwe baan moet vinden. Zijn ex-vrouw stelt voor om een foodtruck te beginnen. Samen met zijn beste vriend en zoon knapt hij een oude truck op en samen reizen ze het land door. Het blijkt een groot succes. De Netflix-serie The Chef Show is hier een spin-off van. Allebei dikke aanraders om eens te kijken!

20. Spelletjes doen vind ik hartstikke leuk. Vooral spelletjes waarbij kennis een grote rol spelen zijn mijn favoriet. De slimste mens bijvoorbeeld, al vind niet iedereen het leuk om dit spel tegen mij te spelen. Koen zei laatst: “Een spelletje met jou is altijd voorspelbaar. Zit ik bij jou in het team dan win ik en als ik tegen je speel verlies ik.” Ik kijk ook graag kennisquizzen op tv trouwens, leuk om vanaf de bank mee te spelen en mijn eigen kennis te testen en nieuwe dingen te leren.

21. Begin dit jaar heb ik mijn sportschool-abonnement opgezegd. Sowieso kon ik het de laatste maanden niet gebruiken en daar ligt ergens ook de reden. Ik ben afgelopen jaar gaan hardlopen. Mijn broer lachte mij keihard uit toen ik hem een foto van mijn nieuwe hardloopschoenen stuurde. Ik sta niet bekend als een hardloper. Inmiddels vind ik het echt erg leuk. De ene keer gaat het beter dan de andere keer en heel hard ga ik niet, maar ik doe het wel! 😉

22. Mijn sterrenbeeld is Stier, al zeggen de horoscopen vaak dat ik een Tweelingen zou moeten zijn. 

23. Mijn favoriete snack is chips. Als ik dat in huis heb dan zijn de zakken niet veilig. Wel heb ik geleerd om de chips in een schaaltje te doen, dan kraakt de zak niet steeds en ik eet niet in één keer de hele zak leeg. Al kun je een schaaltje natuurlijk gewoon bijvullen.

24. Ik ben geboren op een donderdag, om ongeveer kwart over 3 in de middag. Dat vond ik vroeger heel gek, ik was voor mijn gevoel namelijk altijd pas écht jarig als ik uit school kwam. Terwijl ik dan al cadeautjes had gekregen, iedereen al had gezongen en ik had getrakteerd in de klas.

25. Ik word heel chagrijnig als ik honger heb. Dan ben ik kort gezegd echt niet gezellig. Je kent de reclame vast wel: “You’re not yourself when you’re hungry”. Dat geldt helemaal voor mij. Gelukkig kan Koen er mee omgaan, hij vertelt mij dan gewoon dat ik even wat moet eten. Ik zeg achteraf wel altijd netjes sorry, dat dan weer wel.

26. Vroeger wilde ik kapster worden. Geen idee waar ik het vandaan haalde, ik wilde het. Ook heb ik heel kort een fase gehad dat ik tandartsassistente wilde worden. Niet zo’n heel slim idee als je niet zo goed tegen bloed kunt. Overigens ben ik geen kapster of tandartsassistente geworden. Ik heb een opleiding Toerisme en de PABO gedaan. 

27. Ik heb schoenmaat 40. Dat vind ik best aan de maat, maar als je bedenkt dat ik 1 meter 80 lang ben, dan is het prima in verhouding.

28. Ik kan heel goed plannen, ik hou mij alleen niet altijd aan mijn planning. Dat vind ik soms best vervelend.

29. Ik heb nog nooit een hele aflevering van Game of Thrones gezien. Wel een klein stukje van een aflevering, maar dat kon mij echt niet boeien. Ik snap dan ook echt niet waarom iedereen het daar over had of naar keek.

30.  Ik heb een slecht evenwichtsgevoel. Altijd al gehad ook. Ik hou het er altijd maar op dat ik motorisch gewoon niet helemaal in orde ben en dus ook erg onhandig zoals je eerder al hebt kunnen lezen.

31. Ik heb een hardgrondige hekel aan kou. Als ik het eenmaal koud heb, word ik namelijk bijna niet meer warm. Dat duurt zo lang! Mijn voeten en handen zijn trouwens altijd koud, ik slaap dan ook met sokken aan. Ja, ook in de zomer.

32. Mijn ruimtelijk inzicht is erg goed. Ik heb een timmermansoog én ben zelfs best technisch. Op al deze eigenschappen ben ik best trots en ik vind het reuze handig!

33. Als mijn ouders, broer of Koen mij Nanda noemen, dan ga ik er vanuit dat ik iets verkeerd heb gedaan. Dat doen ze normaal gesproken namelijk niet, ze noemen me Nan. Ik schrik er ook oprecht van als één van hen wel mijn hele voornaam zegt. Dat ben ik  al jaren niet meer gewend. Fun fact: mijn eerste doopnaam is Johanna. Op de middelbare school werden aan het begin van het schooljaar, in iedere eerste les van een schoolvak, alle namen genoemd. Ik reageerde alleen nooit omdat er Johanna gezegd werd en zo word ik nooit genoemd. Pas als mijn achternaam er bij gezegd werd, wist ik dat ze mij bedoelden.

34. Last but not least, ik kan heel slecht tegen bepaalde geluiden. Ik kan er zelfs echt boos om worden. Eetgeluiden, klikken met pennen, tikken op tafel, luide ademhalingen, mensen die luidruchtig hun neus ophalen of hun keel schrapen… ik kan er gewoon echt niet tegen. Ik heb wel eens iemands telefoon afgepakt omdat hij er voor een examen mee op tafel bleef tikken, toen we naar binnen mochten kreeg hij ‘m terug. Uiteraard heb ik wel netjes uitgelegd wat ik deed en waarom. Hij vond het niet erg.

Dit ben ik

Als je tot hier gekomen bent, dan ken je mij weer een beetje beter. 34 feitjes over mijzelf opschrijven viel niet altijd mee, ik heb er echt over na moeten denken. Ik hoop wel dat je het leuk vond om te lezen. Mocht je nog meer over mij willen weten, vragen hebben of gewoon een berichtje willen sturen, dan kan dat! Je mag altijd mailen naar info@nandaskeuken.nl , een berichtje sturen op Instagram of het contactformulier invullen. Superleuk als je dat doet.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud