Reviews

Hands Off My Chocolate

Hands off my chocolate, de vegan repen met een kop koffie erbij

I LOVE CHOCOLATE!! Echt, ik haal het vaak niet eens in huis omdat een reep gewoon op gaat. Niet in een week, maar in een paar uur. Dat geldt niet alleen voor mij trouwens, mijn man is ook een echte chocolade-addict. Onze smaak is wel verschillend. Waar ik voornamelijk melkchocolade eet, houdt Koen meer van puur.  Onlangs won ik op Instagram drie repen chocolade van Hands Off My Chocolate. Super leuk natuurlijk! Ik kreeg een doosje met drie (nieuwe) smaken toegestuurd, allemaal vegan. Een goede reden om weer eens een review te schrijven. Voor de gezelligheid en om jullie twee meningen te kunnen geven, heb ik Koen gevraagd mee te proeven en reviewen. De smaken die wij geproefd hebben zijn Caramel Seasalt Hazelnut Praline, Seriously Dark en Oat Cookies & Caramel. Ben je benieuwd wat we er van vinden? Blijf vooral lezen, dan kom je er achter!

Hands Off My Chocolate – de vegan repen

Hands off my chocolate, de vegan repen met een kop koffie erbij

De repen van Hands Off My Choclate zijn heel herkenbaar, met een witte basis en verder volop kleur. Elke smaak een eigen kleurtje. Daarnaast zijn de repen mogelijk nog herkenbaarder, de repen zijn niet verdeeld in vierkante blokjes, maar in rondjes. Ik heb al meerdere smaken geprobeerd, maar nog niet eerder een vegan reep. 

Als het gaat om vegan chocolade, dan ben ik altijd wat sceptisch. Ik vind het vaak wat droog. Dat komt omdat bij vegan repen melkpoeder vervangen wordt door rijstpoeder. Een hele uitdaging dus om een reep melkchocolade vegan te maken en toch de karakteristieke smaak te benaderen. Pure chocolade is in principe al vegan omdat daar geen melkpoeder in zit. 

Genoeg gekletst nu, tijd om te proeven! In willekeurige volgorde natuurlijk.

Caramel Seasalt Hazelnut Praline

Wat deze reep kost: €2,09

Wat de fabrikant over deze reep zegt: Deze vegan karamel zeezout reep is 100% lekker, maar bevat 0% melk. 
De reep is gemaakt op basis van rijstemelk, met extra hazelnootpraliné voor een romige structuur. (bron: Hands Off My Chocolate)

Van de verpakking alleen al word je vrolijk! Ik was naar deze smaak het meest benieuwd.  De winkels liggen vol met karamel zeezout chocolade. De combinatie vind ik echt top, maar in veel repen mis ik of de karamel of het zeezout. Nog een puntje van zorg vooraf: Kan een vegan chocoladereep net zo lekker zijn als een reep melkchocolade? Ja, dat kan! Deze reep is het bewijs. Door de toevoeging van hazelnoot praliné is de chocolade niet droog. De smaken van de karamel en zeezout komen duidelijk naar voren. Je hoeft niet, zoals bij sommige andere repen, te zoeken naar de karamel of het zout. Het is er. Als je één stukje van deze reep eet, dan wil je meer! Ik ben over deze smaak heel enthousiast en zou de reep zeker zelf kopen. Koen is ook enthousiast, al was hij vooral benieuwd naar de pure repen. Snel door dus!

Oat Cookie & Caramel

Wat deze reep kost: €2,09

Wat de fabrikant over deze reep zegt: Deze reep met 70% cacao heeft al het goede van pure chocolade en meer: crunchy vegan havermout koekjes en stukjes karamel. Én hij is vegan!  (bron: Hands Off My Chocolate)


Deze verpakking belooft ook veel goeds, haverkoekjes met karamel en 70% donkere chocolade. Ik ben gek op koekjes en karamel en chocolade afzonderlijk, een combinatie kan dus bijna niet mis gaan. Ondanks dat het pure chocolade is vind ik deze smaak niet heel bitter. Natuurlijk wel een beetje, maar dat hoort bij pure chocolade als je het mij vraagt. Daarnaast is de reep crunchy door de haverkoekjes en crispy door de karamel. De smaak van karamel in deze reep vind ik minder uitgesproken dan in de andere. Maakt dat uit? Nee, wat mij betreft niet. Wij zijn unaniem enthousiast en ook deze reep kan zomaar in ons winkelwagentje belanden.

Seriously Dark 85% Cocoa

Wat deze reep kost: €1,79

Wat de fabrikant over deze reep zegt: De meest krachtige van allemaal. Met maar 11% suiker en toch de allerlekkerste pure chocolade met 85% cacao. Daar zit pit in! Enneh, hij is ook nog eens vegan! (bron: Hands Off My Chocolate)

Last but not least, Seriously Dark! De reep ruikt alleen al naar pure chocolade en puur is ‘ie zeker met 85% cacao. Daardoor is de smaak bitter, zoals je van pure chocolade gewend bent. Zelf hou ik hier niet zo van, vandaar dat ik Koen heb gevraagd mee te reviewen. Hij eet vaak pure chocolade en kan dus beter vergelijken dan ik. Hij vindt het een hele goede pure chocolade, krachtig van smaak. Dat er minder suiker in de reep zit, dat proef je. Een heel verschil met sommige andere repen, die toch aanzienlijk zoeter zijn. Heerlijk voor bij de koffie, aldus Koen. 

Conclusie

Het zal duidelijk zijn dat zowel Koen als ik erg te spreken zijn over de drie chocoladerepen, al zijn we het niet eens over welke we het lekkerst vinden. Misschien maar goed ook, op die manier hoeven we de repen niet te delen en is het dus letterlijk “hands off my chocolate” hier in huis. Mijn voorkeur gaat uit naar de Caramel Seasalt Hazelnut Praline omdat ik nou eenmaal niet zoveel met pure chocolade heb. Ik vind de smaak top en was heel aangenaam verrast over de romigheid van de chocolade. Koen is over alle drie de repen heel enthousiast. Wat ons betreft is de kans groot dat de repen vaker in huis gehaald gaan worden. In ieder geval hebben niet alle repen het gehaald tot het het moment dat deze review online kwam. 😉

Naast deze drie smaken zijn er nog veel meer andere smaken verkrijgbaar bij diverse supermarkten of via de website van Hands Off My Chocolate.

Wellicht onnodig, maar voor de zekerheid een kleine disclaimer: deze review is niet gesponsord. Zoals eerder gezegd heb ik de repen gewonnen. Ik krijg er niet voor betaald en heb deze review op eigen initiatief geschreven. Mocht ik wel betaald krijgen of gevraagd worden een review te schrijven, dan zal ik hier altijd eerlijk over zijn en ook mijn eerlijke mening delen. 
Ben je zelf iets in de winkel tegengekomen waarvan je graag een review zou willen zien? Stuur mij even een berichtje, dat vind ik hartstikke leuk en misschien zie je er dan binnenkort een review van!

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud