Ben je op zoek naar een foodfotograaf die er voor zorgt dat jouw product op een mooie en passende manier kan vastleggen? Iemand die ervoor zorgt dat je direct aan wilt schuiven en wilt proeven? Dan moet je bij Nanda’s Keuken zijn, want dat is precies wat ik door middel van foodfotografie doe.

Wanneer schakel je een foodfotograaf in?

Bij een heerlijk gerecht of een mooi product horen natuurlijk mooie foto’s waarop jouw product in de spotlight staat. Een foodfotograaf schakel je in om jouw producten vast te leggen. Dit gebeurt op een manier die bij jouw merk past. Denk aan sfeervolle beelden voor een website of sociale media of beeldmateriaal voor een magazine of advertenties. Alles waarvoor jij jouw foodproduct op z’n mooist vastgelegd wilt hebben!

Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot foodfotografie:

Food- of productfotografie

Bij foodfotografie kun je denken aan het fotograferen van een door jou aangeleverd recept of product. Ik maak het gerecht volgens het recept, doe de styling van het gerecht en maak een set, daarna fotografeer ik het complete gerecht. Dit kan eventueel met een uit te lichten product erbij. Of ik fotografeer jouw product, zoals de Vaderdag Sweetbox op onderstaande foto’s. Hierbij bouw ik een set, doe de styling van het product en fotografeer het product.

Bij deze vorm van foodfotografie is het uiteraard mogelijk om je wensen door te geven, zodat het past bij wat jij voor ogen hebt. Alles is bespreekbaar, we komen er vast samen uit.

Foodfotografie met recept

Wil je een recept bij jouw product? Ook dat kan ik voor je doen, je hebt dan het recept én foto’s waar het gerecht smakelijk op staat. Hierbij kunnen we vooraf bespreken wat jouw wensen zijn. Wil je een vegetarisch gerecht? Een gerecht voor een speciale gelegenheid? Of bijvoorbeeld iets out of the box met jouw product? Dat kan allemaal!

Ik heb binnen de eerder genoemde opties recepten ontwikkeld voor onder andere Santa Maria, Bonne Maman en Eleo Greece. Ook de foodfotografie bij deze recepten heb ik verzorgd.

Foodfotografie met recept en plaatsing op deze website en sociale media

Het is in overleg mogelijk dat de voor jouw merk of bedrijf ontwikkelde recepten een plekje krijgen op de website of de sociale media van Nanda’s Keuken. De samenwerking wordt altijd bij het recept vermeld omdat ik hier eerlijk en transparant over wil zijn. Wil je alleen een mooie foto van een gerecht, bijvoorbeeld voor op social media of advertenties dan kan dat natuurlijk ook! Houd er, in het geval van gebruik voor promotiedoeleinden, rekening mee dat je hiervoor de licentie van de foto’s afkoopt.

De kosten van food- en productfotografie

De kosten hangen volledig af van de wensen, waardoor ik hier niet één standaard tarief kan neerzetten. Wil je één of meerdere foto’s van een product? Een volledig recept met meerdere foto’s? Een shoot op locatie? Ook het gebruik van de foto’s kan een deel van de kosten bepalen. Het zijn allemaal factoren die maken dat foodfotografie (en daarmee ook de prijs) maatwerk is.

Een deel van de kosten wordt ook bepaald door de tijd die er in een opdracht zit. Het blijft namelijk niet bij fotograferen alleen, er komt best wat bij kijken. Om één gerecht te fotograferen, moet je ook denken aan:

– Het voorbespreken van de opdracht en wensen
– Inkopen doen voor een recept
– Een set (of meerdere sets) maken en deze stylen
– Het gerecht klaarmaken, soms zelfs meerdere keren om het ontwikkelde recept te testen
– Gerecht stylen en fotograferen
– Opruimen
– Nabewerken van de foto’s
– Afhankelijk van de afspraken schrijf ik ook een tekst voor deze website en maak ik een social media post

Het bovenstaande lijstje kan zomaar meer zijn dan je vooraf gedacht had. Ik doe het graag en met heel veel liefde!

Hoe nu verder?

Wil je weten wat ik voor jou en jouw product, merk of bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op door te mailen naar info@nandaskeuken.nl

We bespreken je wensen met betrekking tot de content: fotografie zonder receptontwikkeling, fotografie met receptontwikkeling, fotografie met plaatsing op de website en sociale media of juist iets heel anders. Het kan allemaal!

Ik stuur je een voorstel en bij akkoord ga ik aan de slag.

Wil je in de tussentijd een beter beeld krijgen van mijn stijl als foodfotograaf? Kijk dan vooral even rond op de site of op mijn Instagram account.

Ga naar de inhoud