
Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik de nieuwste pizza’s van Dr. Oetker, The Good Baker, wilde reviewen. Tegen pizza zeg ik geen nee, die review ik met liefde! Ik heb de pizza in de smaak Spinach & Pumpkin Seeds gekozen om te reviewen. Dus ik verwarmde de oven voor, bakte de pizza zoals op de verpakking vermeld staat en proefde. Omdat mijn mening alleen op mijn smaak gebaseerd is, heb ik ook Koen gevraagd om mee te proeven. Neem van mij aan dat hij kritisch is en, net als ik, 100% eerlijk over wat hij ergens van vindt. Twee meningen voor de prijs van één dus! Lees verder om er achter te komen wat The Good Baker is, hoe het smaakt en wat wij er van vonden.
Wat is The Good Baker?
Vanaf afgelopen 6 september lanceerde Dr. Oetker The Good Baker pizza’s. De pizza’s zijn verkrijgbaar in de smaken Spinach & Pumpkin Seeds, Broccoli & Mushroom, en Veggie Mix. Alle drie de smaken zijn vegetarische pizza’s en de pizza met spinazie en pompoenpitten is zelfs helemaal vegan. De pizza’s zijn kleurrijk, net als de verpakkingen, en lekker vol belegd met groenten. Daarnaast bevatten ze geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen én hebben ze nutri-score A of B. De bodems zijn gemaakt met onder andere havervlokken, zuurdesem of spinazie. Het zijn dus pizza’s met gezondere ingrediënten en extra groenten. Handig om te weten is dat de pizza’s verkrijgbaar zijn bij Jumbo en Albert Heijn. De prijs is natuurlijk niet geheel onbelangrijk en die vind ik zelf nog best meevallen. Alle drie de smaken van The Good Baker pizza’s kosten €3,69 bij Albert Heijn, bij Jumbo zijn ze volgens mij €3,49. Dat is een prijs die vergelijkbaar is met andere diepvriespizza’s en dus wat mij betreft prima.
Ingrediënten en voedingswaarden
Dan kom ik bij het volgende punt, de ingrediënten en de voedingswaarden. Is The Good Baker pizza echt zo gezond? Op de doos van de pizza Spinach & Pumpkin Seeds staan de volgende ingrediënten:
Tarwebloem, gezeefde tomaten, spinazie, geraspte pizza-topping op basis van kokosolie (water, gemodificeerd aardappelzetmeel, kokosolie, zeezout ,natuurlijk aroma, kleurstof (carotenen), antioxidant (ascorbinezuur)), water, tarwevolkorenmeel, uien, gedroogde, gemarineerde tomatenstukjes (gedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout, knoflook, kruiden, voedingszuur (citroenzuur)), volkoren havervlokken, gedroogde pompoenpitten, olijfolie extra vierge, gerst, extract, tomatenconcentraat, zeezout, gist, knoflook, basilicum, peper, zout.
Nu ben ik geen voedingsdeskundige, maar ik zie hier geen hele gekke ingrediënten tussen staan. Natuurlijk zijn ze anders dan als je de pizza zelf zou maken, maar dat is met veel kant en klare producten het geval. Dat er geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen in de pizza gebruikt zijn, is hier terug te zien. Op naar de voedingswaarden! Die staan vaak per 100 gram vermeld maar ik geef je de voedingswaarden van één hele The Good Baker pizza Spinach & Pumpkin Seeds:
Per pizza (350 gram) | |
Energie | 718 kcal |
Vet | 28 gram |
waarvan verzadigd | 11 gram |
Koolhydraten | 91 gram |
waarvan suiker | 13 gram |
Vezels | 13 gram |
Eiwitten | 19 gram |
Zout | 3,4 gram |
Dan is natuurlijk de vraag of deze pizza gezond is? Eerlijk is eerlijk, een pizza hoeft natuurlijk niet 100% gezond te zijn. Zoals gezegd heb ik er niet voor geleerd, maar ik denk dat deze The Good Baker pizza een gezondere keuze is dan andere diepvriespizza’s. Die bevatten over het algemeen wat meer calorieën, meer vet en minder vezels.
Hoe ziet de pizza er uit?
Belangrijk is natuurlijk of de pizza in de doos ook lijkt op de pizza die op de verpakking staat. We kennen allemaal de pizza’s die rijkelijk belegd zouden zijn en waar maar drie plakjes champignon op liggen of waar maar een héél klein beetje kaas op zit. Al doe je nog zo je best, de overeenkomst is soms nauwelijks te vinden. Dus een belangrijk punt in deze review is het uiterlijk van de pizza. Gelukkig komt The Good Baker pizza goed overeen met de foto op de verpakking. De saus, spinazie, pompoenpitten, tomaat, ui en de kaas op basis van kokosolie… Ze zijn allemaal aanwezig en in prima hoeveelheden. Ook gebakken lijkt de pizza nog goed, al was bij ons de rand iets minder goudbruin. Dat vind ik niet zo’n issue, als het maar smaakt!
Hoe bereid je de pizza?
De bereiding van The Good Baker pizza is wel iets waar je even op moet letten. Normaal verwarm je de oven voor en schuif je de bevroren pizza er zo in om te wachten tot ‘ie klaar is. Bij deze pizza moet je een extra stap toevoegen, je moet de pizza namelijk 10 minuten laten ontdooien. Dat zou ik ook zeker doen, dan is de pizza lekkerder en warmer als ‘ie uit de oven komt. Je verwarmt de oven voor, hiervoor lees je op de verpakking drie opties. Hete lucht is 180 graden, boven- en onderwarmte is 200 garden en een gasoven zet je op stand 6. Dan haal je de pizza uit de verpakking en laat je deze 10 minuten ontdooien. Als de oven op temperatuur is dan bak je The Good Baker pizza 13 tot 15 minuten en kun je eten. De stappen wijzen zich vanzelf. Let er wel op dat iedere oven anders is en dat de bereiding in jouw oven net iets anders kan zijn. Maar dat is met alles wat je in de oven maakt zo.
Hoe smaakt het?
Ja, hoe smaakt The Good Baker pizza? Dat was voor ons de million dollar question! Ik zal heel eerlijk met je zijn, we waren vooraf sceptisch. Koen en ik houden allebei heel erg van pizza, hoe vetter hoe beter bij wijze van spreken. Hoe lekker kan een vegan pizza in vergelijking daarmee dan smaken? Nou, verrassend goed! Koen was heel kritisch op de bodem. Vaak vindt hij iets waar havervlokken aan toegevoegd zijn niet zo lekker vanwege de uitgesproken smaak. Dit keer was hij aangenaam verrast. Ik ook trouwens. De bodem is knapperig aan de randen en verder lekker zacht, zoals je van een pizza mag verwachten. De saus is lekker en zoals je van een pizzasaus verwacht, de overige toppings zijn goed over de pizza verdeeld zodat je met iedere hap eigenlijk alles proeft. De pizza is goed op smaak en de smaken zijn goed in balans. De pompoenpitten geven de pizza een extra bite en crunch. Echt een verrassend lekkere pizza!
Wat ik er van vind
Wat vind ik van deze pizza? Of beter gezegd, wat vinden wij er van? Koen en ik hebben The Good Baker pizza natuurlijk allebei geproefd. Ik heb je onze mening net al een beetje verklapt. Wij waren het er helemaal over eens dat we de pizza erg lekker vonden. De smaken waren goed, de bodem was knapperig, het was gewoon heel lekker! Zo lekker dat we het er ook over eens zijn deze pizza vaker te eten en ook de andere varianten te proeven. Ik kies normaal gesproken wel vaker voor een gezondere keuze, maar dat ook Koen deze pizza vaker wil eten zegt echt wel iets. Dat had ik in alle eerlijkheid niet verwacht! Ik zou je zeker aanraden The Good Baker pizza eens te proberen en je eigen mening te vormen. Smaak is nu eenmaal iets persoonlijks, dus alleen als je het zelf proeft weet je of het ook jouw smaak is.
Zou jij de The Good Baker pizza zelf willen proberen? Zo ja, welke van de drie smaken? Zo nee, wat houd je tegen? Laat het mij weten, ik ben benieuwd! Als je suggesties hebt voor een review, dan kun je ook altijd even je verzoekjes doorgeven, dat vinden we leuk!
Benieuwd naar andere reviews? Misschien vind je de review van de vegan smaken van Hands Off My Chocolate ook wel interessant!
Deze review kwam in samenwerking met Dr. Oetker tot stand. Ondanks de samenwerking zijn Koen en ik 100 % open de review ingegaan en hebben we de pizza objectief en eerlijk beoordeeld zodat we je een goed beeld van deze nieuwe pizza kunnen geven.