Persoonlijk

Crazy Food Tag

Nanda's Keuken

Op Instagram zag ik de Crazy Food Tag voorbij komen. Het is een vragenlijst met 30 vragen over eten. Ik heb de vragenlijst opgezocht en ik vind de vragen écht heel leuk. De vragen zijn heel divers en over sommige vragen heb ik echt even na moeten denken. Eén van de vragen heb ik ook aan mijn ouders en broertje voorgelegd. Je leest alles over mijn favorieten, mijn eetgewoonten en mijn slechtste restaurantervaring. Hieronder vind je mijn antwoorden op de vragen de crazy food tag, zo leer je mij nog iets beter kennen.

Welk eten kun je elke dag eten?
Als ik iets elke dag zou kunnen eten, dan kies ik pizza. Je kunt een zoete pizza maken als ontbijt, wrappizza’s of minipizza’s als lunch en een hartige pizza als avondeten. Je kunt eindeloos variëren met de bodem, saus en de toppings. Ik denk niet dat ik pizza ooit zat word. Hoewel… als ik het elke dag zou móeten eten misschien wel.

Wat is je favoriete restaurant?
Een favoriet restaurant heb ik niet echt. Ik vind het vooral heel leuk om steeds een ander restaurant te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken. Niet alles valt helemaal in de smaak, maar de restaurants waar we enthousiast over zijn daar eten we vaker.

In welke stad heb je het lekkerst gegeten?
Dit vind ik een lastige vraag, maar ik denk dat dat in Beijing en Boedapest geweest is. In Beijing zijn we in 2018 geweest, als laatste stop van de Transmongolië Express. Hier hebben we in een authentiek Chinees restaurant pekingeend gegeten. We hadden zicht op de open keuken waar de eenden bereid werden. Het eten was zo goed! De hele tafel stond vol met allemaal bijgerechtjes en de eend was perfect gegaard. Zalig gewoon!
In Boedapest ben ik in 2016 geweest en daar zit een heel schattig koffiehuisje in het centrum. Het heet Konditorei Auguszt Cukraszda. Je loopt er zo voorbij, het valt niet echt op, maar de traditionele gebakjes zijn verrukkelijk! Echt een enorme aanrader om te bezoeken als je in de stad bent.

Wat zou je op je broodje doen?
Als ik nu direct zou moeten kiezen dan wordt het een broodje met sla en zelfgemaakte zalmsalade. Stel je mij dezelfde vraag over een uur, dan kan het antwoord al weer anders ijn. 😉

Wat zou je op je pizza doen?
Van de bodem af opgebouwd: tomatensaus, mozzarella, chorizo, zongedroogde tomaatjes, rucola en verse kruiden.

Is er een bepaald gerecht/voedingsmiddel dat je altijd al hebt willen proberen?
Niet per se iets dat ik altijd al heb willen eten. Wel iets dat ik altijd al heb willen maken. Dat is paella! In Spanje hebben wij ooit een heerlijke grote pan paella gegeten en het lijkt mij lekker om het zelf eens te maken.

Vertel over jouw slechtste restaurant-ervaring.
Mijn slechtste restaurant-ervaring komt absoluut niet voor de rekening van het restaurant, laat ik dat voorop stellen. Ik ging met iemand eten in een restaurant, midden in een grote stad, waar het op dat moment heel druk was. De zaak zat van voor tot achter vol en de bediening liep zich een slag in de rondte. Het was half zeven ofzo en volop spitsuur. Heel logisch dus dat je even geduld moet hebben, al heb ik nooit haast als ik uiteten ga. Degene met wie ik uiteten ging dacht daar anders over. Deze persoon heeft een enorme scene (echt met knippende vingers, wenkend naar het bedienend personeel en op vol volume!) getrapt over het feit dat we niet direct geholpen werden, dat er te lang op het eten gewacht moest worden en dat het eten niet goed was. Zo gênant! En ja, ik heb deze tafelgenoot hier ook op aangesproken. Als voormalig horeca-medewerker ging mij dit echt te ver. Ik voelde mij zo rot naar het personeel dat ik, toen mijn tafelgenoot naar het toilet was, mijn uitgebreide excuses heb gemaakt. Er was met de service en het eten absoluut niets mis! Overigens ben ik nooit meer met deze persoon uit eten gegaan!

Wie is een betere kok, je moeder of je vader?
Hahaha, een gewetensvraag! 😉 Mijn moeder heeft nooit echt van koken gehouden, tot ze zich er een aantal jaren geleden meer in is gaan verdiepen. Ze heeft wat kookboeken gekocht en maakt ook geregeld één van mijn gerechten. Volgens mij vindt ze het nu een stuk leuker en ze experimenteert en varieert er lekker op los. Mijn vader heeft wat meer gevoel voor koken en gaat helemaal los met kruiden en alles. Je krijgt hierdoor nooit twee keer hetzelfde te eten. Als ik dus écht zou moeten kiezen wie de betere kok is, dan kies ik voor mijn vader… sorry mams! Ik heb deze vraag ook even aan mijn ouders zelf en aan mijn broertje voorgelegd. We zijn het unaniem over het antwoord eens, haha.

Nanda

In welk eten/gerecht slaag je maar niet om het goed te maken en hoe komt dat?
Een monchoutaart! Dat ligt niet aan het recept of mij (echt niet!) maar aan onze koelkast. Die is oud en aan vervanging toe, waardoor de taart niet voldoende opstijft. Toch hoop ik dat de koelkast het houdt tot we verhuisd zijn, dan kan ik daarna in onze nieuwe keuken, mét nieuwe en grotere koelkast een nieuwe poging wagen. Als het dan nog niet lukt dan ligt het vast aan mijn recept… 😉

Noem je minst favoriete eten.
Spruitjes! Mijn moeder maakte er daarom vaak spruitjesstamppot van. Spruitjes met aardappel en shoarma er door. Dat vond ik nog wel oké. Inmiddels verdraagt mijn lijf geen kool meer, ook geen spruitjes en eet ik het dus helemaal niet meer.

Rauwe of gekookte groenten?
Gekookte groeten. De meeste groenten zijn gekookt of gebakken nou eenmaal lekkerder. Zolang het nog maar een bite heeft. Plat gekookte groenten vind ik nooit zo lekker.

Hoe vind je je biefstuk lekker?
Medium rare!

Wat vind je leuker: koken of bakken?
Koken en bakken is allebei leuk, op hun eigen manier. Bakken vind ik leuk om je er flink mee kunt uitpakken, niets zo lekker als een paar uur aan de slag gaan om een mooie taart of heerlijke cupcakes te maken. Koken vind ik leuk omdat je lekker los kunt gaan met kruiden en smaken. Dat komt bij koken iets minder nauw dan als je aan het bakken bent.

Wat is je favoriete fastfood restaurant en kun je 5 items noemen van het menu?
Burger King denk ik. Long chicken, Whopper, Chili cheese, hamburger en ehm… ze hebben vast ook wel een cheeseburger denk ik!

Noem een restaurant waarvan je had gehoopt dat het dichterbij zou zijn.
Ik heb werkelijk geen idee! Als het restaurant goed is, dan vind ik het prima om er naar toe te gaan. Dan zou het niet per se dichterbij hoeven zijn.

Wat is je meest favoriete dessert?
Tiramisu! Als ik uiteten ga, dan kijk ik op de menuaart altijd eerst naar de desserts. Als daar tiramisu op staat, dan kiest ik dat als dessert en hou ik er rekening mee bij het uitzoeken van de andere gerechten. Zo heb ik altijd ruimte over voor mijn favoriete dessert. Tenzij ik, zoals laatst, een portie tiramisu krijg dat maar net aan op een ontbijtbord zou passen. Dan moet ik tot mijn grote spijt een stukje laten staan. Dat valt mij altijd zwaar.

Wat is je favoriete party-food?
Kipballetjes in ketjapsaus! Superlekker!

Wat is het favoriete eten dat je eet met Kerst?
Heel cliché, maar ik eet met Kerst het liefst vlees. Of dat nou een gevulde rollade, coq au vin, boeuf bourguignon of beef wellington is, dat maakt mij echt niet uit. Al zet je de barbecue of de gourmetset aan. Allemaal prima. Wat ik wel heel leuk vind is om allemaal een andere gang te maken, zodat niet één iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan!

Welk eten komt er op dit moment in je op?
Koekjesss!

Heb je rare eetgewoontes?
Wat is raar? Ik eet vaak eerst datgene van mijn bord wat ik het lekkerst vind en dan pas de rest. Verder staat bij ons in huis altijd de tv of radio aan omdat ik niet zo goed met eetgeluiden om kan gaan. Als de tv aanstaat dan moet het ook niet over bloed of vieze dieren ofzo gaan, dan is mijn eetlust weg. En als je het hebt over smaakcombinaties gaat, dan vind ik pindakaas met jam of gebakken uitjes heerlijk of een boterham met kaas en jam.

Welke feestdag is je favoriet wat eten betreft?
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen Pasen en Kerst. Allebei hele lekkere feestdagen als het op eten aankomt.

Noem een voedingsmiddel of gerecht dat je nooit zou willen proberen.
Uitgaande van de voor ons ‘normale’ voedingsmiddelen, dan zou ik orgaanvlees zeggen. Dat staat mij echt enorm tegen.

Weet je wat het favoriete eten van je vrienden is?
Niet van allemaal. Misschien moet ik dat toch eens vragen…

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je moeder kan maken?
Een ovenschotel met aardappel en brie! Yummm! Oh en soep!

Hoe heb je je eieren het liefst? Scrambled, gekookt, gepocheerd of als spiegelei?
Scrambled, maar dan wel heel zacht! Niet de scrambled eggs van een hotelbuffet die er al een tijd liggen. 😉 Dan liever een spiegelei of een gekookt eitje.

Noem je favoriete restaurant dat tegenwoordig niet meer open is.
Ik geloof niet dat één van mijn favoriete restaurants niet meer open is.

Hoe vind jij je brood het lekkerst getoast? Heel donker of licht?
Donker! Dat geeft net wat meer smaak.

Houd je van pittig eten?
Ja, maar niet zo pittig dat mijn mond verdoofd raakt. Ik ben ook heel blij dat ik inmiddels weer pittig kan eten, zonder daar buikpijn van te krijgen. 😀

Vind je seafood lekker?
Ja, maar niet alles. Garnalen en mosselen vind ik heerlijk, maar inktvis en oesters daar doe je mij minder plezier mee. Ook qua vis vind ik niet alles even lekker. Ik eet het trouwens wel hoor!

Noem het eerste voedingsmiddel dat in je opkomt wanneer je aan groen eten denkt.
Komkommer!

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud