Tips

10 vegetarische lunch recepten

Gebakken champignons op toast

Ben je op zoek naar vegetarische lunch recepten? Zoek niet verder! Ik heb 10 heerlijke gerechten voor je op een rijtje gezet. Je zult zien dat je niet alleen salades hoeft te eten als je een vegetarische lunch maakt. Laat je verrassen en inspireren!

De volgende recepten kun je verwachten:

Veel leesplezier! Mocht je verzoekjes hebben voor lunchrecepten of een ander lekker baksel of gerecht laat het dan zeker even weten. Het e-mailadres vind je onderaan dit artikel. Wil je alle lunchrecepten zien? Dat kan, je vindt alle lunches hier!

Vegetarische club sandwich met omelet

Een hele snelle en makkelijke vegetarische lunch! Ik kreeg een tijd geleden een Foodybox met daarin een pakje Omeletplakjes met Italiaanse kruiden van Stegeman. Heel verrassend en het maakte mij ook meteen nieuwsgierig. Ik ging er mee aan de slag en maakte voor Koen en mijzelf een vegetarische club sandwich met omelet. Mocht je dit recept willen maken en heb je geen plakjes omelet? Geen probleem! In het recept lees je hoe je snel en eenvoudig een omeletje maakt.

Vegetarische pastasalade

Als ik iets fijn vind dan is het het maken en eten van een snelle maaltijdsalade. Ideaal om als avondmaaltijd te eten en de volgende dag als lunch mee te nemen naar het werk. Ze zijn niet te zwaar, makkelijk te maken en goed te bewaren. Zo ook deze vegetarische pastasalade. Vegetarisch? Ja zeker, het lijkt een pastasalade met zalm en dat is het ook. Alleen is de zalm die ik gebruikte plantaardig. In het recept lees je er alles over.

Broodje vega vis

Ik ben dol op vis en eet wekelijks een portie zalm. Wat ik ook heerlijk vind is een portie kibbeling, vers van de visboer. In dit recept maak ik gebruik van een vegetarische variant op kibbeling, 100% plantaardig en vrij van soja. Klik op de foto en lees meer, onder andere hoe ik Koen dit broodje liet eten zonder dat hij wist dat het vegetarisch was.  

Broodje gebakken peer

De uitdrukking ‘met de gebakken peren zitten’ ken je vast wel, maar dat zit je met dit broodje zeker niet. Hoewel het misschien niet het meest voor de hand liggende broodbeleg is, is het ontzettend lekker. Een broodje gebakken peer is echt een feestje! Mijn vader maakte dit vroeger vaak en daarom mag het niet in dit lijstje ontbreken.

Champignons op toast

Alweer een super snel recept! Deze champignons op toast is ideaal voor een supersnelle en makkelijke vegetarische lunch. Het is ook nog eens ontzettend lekker, al zeg ik het zelf. Dus wacht niet langer en kijk snel in de keuken of je nog champignons en kruidenkaas hebt.

Geroosterde tomatensoep

Tomatensoep, wie houdt er niet van! Deze geroosterde tomatensoep is gemaakt van tomaten die je roostert in de oven. De soep is vrij licht en smaakt naar de zomer, wat erg fijn is, zelfs als het buiten koud is. Je kunt er gerust een broodje bij eten voor een volwaardige maaltijd of je eet de soep lekker tussendoor. 

Vegetarische hotdogs

Een recept dat ontstaan is uit de producten die nog in de keuken te vinden waren. Dat zijn vaak de lekkerste gerechten! Deze vegetarische hotdogs zijn er hét voorbeeld van. Heel snel te maken en heel smakelijk. Wat wil een mens nog meer?

Champignonsoep

Als lunch of avondmaaltijd, om warm te worden in de winter en als makkelijke, snelle maaltijd in de zomer. Soep kan altijd. Het hele jaar door kan ik het eten. Mijn allergrootste favoriet is champignonsoep. De liefde begon met de soep uit blik of zak, maar inmiddels maak ik het vooral zelf. Dat is nóg lekkerder!

Groentequiche

Op werkdagen houd ik er van om niet te ingewikkeld te koken. Ik heb er dan al een lange werkdag op zitten, ik heb daarna gewoon geen zin om nog heel lang in de keuken te moeten staan. Daarom vind ik gerechten uit de oven echt een uitkomst! Neem bijvoorbeeld deze groentequiche. De voorbereiding duurt hooguit 15 minuten, daarna doet de oven de rest. Houd je nog over? Dan kun je het de volgende dag perfect als vegetarische lunch eten!

Tosti bolognese

Deze tosti bolognese is één van mijn favoriete vegetarische lunches. Het doet me denken aan pizza en pasta! Natuurlijk is een klassieke tosti met ham ook heerlijk, wie eet het niet zo nu en dan? Je kunt eindeloos variëren en een tosti is heel snel gemaakt. Ideaal als lunch. Deze variant met vegetarische bolognesesaus zou je dan ook echt moeten proberen.

Dat waren ze, de 10 vegetarische lunch recepten! Met deze 10 suggesties hoop ik je geïnspireerd te hebben. Krijg je iemand te eten die vegetarisch eet of wil je zelf minder vlees eten, dan kun je hier lekker mee aan de slag! Heb je één van bovenstaande recepten gemaakt? Hartstikke leuk als je me laat weten wat je er van vindt! Deel jouw creatie op Instagram met #nandaskeuken en tag mij ook even @nandaskeuken, dat vind ik alleen maar leuk! Heb je suggesties, mail dan naar info@nandaskeuken.nl.

Dit vind je misschien ook interessant

Ga naar de inhoud